Pts. Eyl 30th, 2024

37. Aydın Doğan Milletlerarası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye bedel görülen karikatürleri,

Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyarete açılıyor.

15 Aralık Çarşamba günü açılacak stant,

7 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Aydın Doğan Vakfı’nın, toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma maksadıyla 37’ncisini düzenlediği Aydın Doğan Memleketler arası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye paha görülen karikatürler, 15 Aralık – 7 Ocak tarihleri ortasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek stant ile ziyaretçilerle buluşacak.

Karikatür sanatına verdiği pahayla bilinen Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri milletlerarası bir platformda buluşturan müsabaka bu yıl 83 ülkeden 930 sanatçı ve yaklaşık 4.500 esere mesken sahipliği yaptı.

Sergide, müsabakanın bu yılın birincisi Reynerio Tamayo (Küba), ikincisi Mahmood Nazari (İran), üçüncüsü Mojtaba Heidarpanah (İran) ve ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi olan Ömer Çam’ın (Türkiye) yapıtlarının yanı sıra Muvaffakiyet Mükafatı alan ve sergilenmeye bedel görülen karikatürler de yer alacak.

Seçici Kurul’un mükafata bedel gördüğü Muvaffakiyet Mükafatı kazananları ise Hamed Mortazavi Alavi (İran), Borislav Stankovic (Sırbistan) ve Toso Borkovic (Sırbistan).

Adres: Caddebostan Kültür Merkezi – Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen