Paz. Eyl 29th, 2024

Sanatçılar, Ehil Dikinciler, Hakan Aysev ve Yaprak Sayar’ın katıldığı özel aktiflikte, gönüller sultanı Yunus Emre, şiirleri ve kardeşlik hisleriyle anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü ve UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre Yılı olarak belirlenmesi kapsamında özel bir aktiflik düzenledi. “Aşkın Sesi Yunus Emre” bahisli özel aktiflikte opera sanatkarı Hakan Aysev ve Türk Müziğinin güçlü seslerinden Yaprak Sayar, şef Tuluğ Tırpan idaresindeki koro ile Yunus Emre’nin şiirlerinden oluşan besteleri seslendirdi. Usta tiyatro sanatkarı Ehil Dikinciler ise lirik anlatımıyla Yunus Emre’nin hayatı ile kozmik kardeşlik ve müsamaha lisanını seyirciye aktardı. Türk ve Batı müziği sazlarının birlikteliğinde seslendirilen eserler, 700 yıllık aşkın sesi Yunus Emre’ye kardeşlik ve beraberlik selamı gönderdi.

ETKİNLİĞE AĞIR İLGİ

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Aşkın Sesi Yunus Emre Özel Aktifliğine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Lider Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, DSP Vilayet Lideri Halim Dedeoğlu ve BBP Vilayet Lideri Remzi Kaya katıldı.

SELAM SANA EY YUNUS

Özel aktiflik tiyatro sanatkarı Ehil Dikincilerin’in “Selam Sana Ey Yunus” isimli şiiri okumasıyla başladı. Dikinciler, şef Tuluğ Tırpan idaresindeki koro ve sazende heyetinin eşliğinde Yunus Emre’nin kozmik kardeşlik prensiplerine lirik anlatımla adeta can verdi.

SANAT DİREKTÖRLÜĞÜNÜ ÖZER YAPTI

Sanat direktörlüğünü İhsan Özer’in yaptığı aktiflikte Merve Utandı, Selin Yücesoy, İrem Şamlı, Aybige Demir Okan, Hüseyin Kıyak Tolga Şekerci, Sait Berker Seymenoğlu ve Anıl Yurttaş korist olarak vazife aldı.

EN HOŞ YUNUS EMRE ŞİİRLERİ MÜZİKLE BULUŞTU

Solistler Hakan Aysev ve Yaprak Sayar, besteleri güçlü sesleriyle yorumladı. Yaprak Sayar, Yunus Emre’nin “Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Yarın Hakk’ın Divanına Varam Allah Deyu, İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, Kabe’nin yolları bölük bölüktür’’, opera sanatkarı Hakan Aysev ise “Bana seni gerek seni, Sordum Sarı Çiçeğe, Uyan Ey Gözlerim Gaflettin Uyan” şiirlerinden bestelenmiş yapıtları seslendirdi.

BİRLİKTE SESLENDİRDİLER

Aysev ve Sayar, Yunus Emre’nin şiirinden bestelenmiş “Hak Bir Gönül Verdi Bana, İki Cihan Güneşi Sensin Ya Resulallah, Kaç Feryat Edip Zarı Kılam Ben, Ah Kaç Bir Uyursun, Yunus, Allah’u Allah ve Gönül Hayran Oluptur Aşk Elinden” yapıtlarını ise birlikte seslendirdi.

DOÇ. DR. AKYEL, ORKESTRA SORUMLULUĞUNU YAPTI

Orkestra sorumluluğunu Doç. Dr. Rıfat Akyel’in üstlendiği aktifliğin görsel direktörlüğünü M. Erkam Bülbül, metin müellifliğini, Bülent Sağlam, program koordinatörlüğünü ise Ahmet Kara yaptı.

YUNUS EMRE’NİN KARDEŞLİK DAVETİ MANA BULDU

Gecede, Türk ve Batı müziği sazlarının iştirakindeki ahenk Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım” tarafındaki üniversal kardeşlik davetine mana kattı. Sazendeler ve koro ortasındaki ahenk ise tekrar birlik ve beraberliğin en hoş ses ve imajlarından biri haline geldi.

ÇAKMAK’TAN SANATKARLARA TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Gecenin sonunda Lider Vekili Yaşar Çakmak sahneye gelerek sanatkarlara teşekkür çiçeği takdim etti. Lider Vekili Çakmak, “Yunus tahminen 700 yıl evvel vefat etti fakat kanıları ile hala ortamızda. Kendisi için hayır dua edenlere selam ediyor. Bizler de Yunus’a hayır dua ediyoruz. Rabbim cennetiyle şereflendirsin. Bu hoş geceye katkı sunan tüm sanatkarlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen