Paz. Eyl 29th, 2024

Bir şahıs, her gün binlerce kişinin kullandığı Kara Fatma Üst Geçidi’nde bulunan asansöre durduk yere ziyan verdi. Etraf sakinleri duruma isyan etti;

Bindiği asansöre ziyan veren şahsın yaptıkları görenleri şaşkına çevirdi. Engelli, gebe ve çocuklu bireylerin yararlandığı asansör, verilen zararın akabinde tadilat için bir ay mühletle kapalı kalacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili hukuksal yollara başvururken, asansörü kullanan bölge sakinleri duruma isyan etti; ‘’Kamu malına ziyan vermenin izahı olabilir mi?’’

GÖRENLER ŞOK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana arterler üzerine yaptığı köprülerle kent sakinlerine çağdaş ulaşım imkânı sunuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda İzmit 42 Konutlar mevkiinde yapılan Fatma Seher -Kara Fatma- Üst Geçidi de hizmete açılmıştı. Fakat kendini bilmez bir şahsın yaptıkları görenleri şok etti.

BİR AY KULLANILAMAYACAK

Fatma Seher Üst Geçidindeki asansör hücum sonucu ağır hasar aldı. Kapıları parçalanan asansörün iç kapı ve sistem kapı kaşığı, kat kapı panelleri, kapı kartı ve motoru ziyan gördü. Tamir müddetince kapalı kalacak asansörün yaklaşık bir ay sonra faaliyete alınabileceği belirtiliyor.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Hemen çabucak her gün asansörü kullanan bölge sakinleri ise yaşanan duruma isyan etti. Yeri geldiğinde bebek otomobiliyle yahut çocuklarıyla asansörü kullanmak zorunda kaldıklarını belirten bölge sakinleri, “Bu yapılanın izah edilecek bir durumu yok. Bilhassa yaşlılar ve engelliler için bu asansörler büyük ehemmiyet taşıyor” dedi.

KARA FATMA’YA HAKARET

Asansörü kullanan öteki vatandaşlar da asansörün bir an evvel faaliyete alınmasını isterken yapılan olayı Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher’e bir hakaret olarak da yorumladı.

KARA FATMA KİMDİR?

Kara Fatma lâkabıyla tanınan Fatma Seher Hanım, 1888 yılında Erzurum’da doğmuştur. Babasının ismi Yusuf Ağa, kocasının ismi ise Derviş Bey’dir. Kocası da asker (Binbaşı) olan Fatma Seher Hanım, Edirne’de misyon yapan eşiyle birlikte Balkan Harbi’nde yer almıştır. Daha sonra ise kendi ailesinden 10’a yakın bayanı örgütleyerek 1.Dünya Savaşı’na katılmıştır. İzmit’in işgal edildiğini duyan Kara Fatma, çetesiyle birlikte trenle gizlice İzmit’e geçmiştir. Bahçecik ve Servetiye yoluyla Paşaköyü’ne geçen Kara Fatma ve adamları burada karargâh kurmuşlardır. İzmit, Kara Fatma üzere bahadır yürekli insanlarımızın üstün çabalarıyla, 28 Haziran 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen