Per. May 2nd, 2024

Tüm iPhone 15 haberlerinin arasında, beklenen diğer telefonlar hakkında sızıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Son Samsung Galaxy S24 sızıntıları da bunlar arasında; hem iyi hem de kötü haberler getiriyor.

Kötü haber, üç modelin de (yani Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Samsung Galaxy S24 Ultra) öncekilerle aynı hızlarda şarj olabileceğini söylüyor. En azından MyFixGuide tarafından tespit edilen ve standart Samsung Galaxy S24 için 25W şarj hızlarını ve Galaxy S24 Plus ve Ultra için 45W şarj hızlarını gösteren 3C sertifika listesi bu yönde gözüküyor. Bu sızıntıya göre, her bir cihazın şarj hızı Samsung Galaxy S23 serisiyle aynı olacak.

Ayrıca bu listede, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, telefonlarla birlikte herhangi bir şarj cihazının verilmeyeceği de belirtiliyor. Samsung bir süre önce Galaxy S telefonlarının kutularına şarj cihazı koymayı bırakmış olduğu için bunun beklenen bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm bu bilgilere şüpheyle yaklaşsak da, 3C resmi bir Çin ajansı ve şirketin ürünlerini sertifikalandırmak için Samsung’dan bilgi talep ediyor. Yani diğer bir deyişle bu listedeki bilgilerin doğru olması gerekiyor.

Gelelim iyi haberlere… Başka bir sızıntı, Samsung Galaxy S24 serisinin daha fazla RAM’e sahip olacağını iddia ediyor.

Bu sızıntı, biraz kısa olsa da sağlam bir geçmişe sahip olan @Tech_Reve’den geliyor. Bu sızıntıda iddia edilene göre, Samsung Galaxy S24 ve Galaxy S24 Plus’ı, biri 128 GB depolama ve 8 GB RAM, diğeri ise 256 GB depolama ve 12 GB RAM olmak üzere en az iki konfigürasyonda alabilmek mümkün olacak.

Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, Galaxy S23 ve Samsung Galaxy S23 Plus’ın tüm modellerinde 8 GB RAM bulunuyor, yani bu sızıntı doğruysa 4 GB daha fazla RAM alabileceksiniz.

Samsung Galaxy S24 Ultra ise 256 GB ile 2 TB arasında depolama alanına sahip olacak ve tüm modeller 16 GB RAM ile gelecek.

Samsung Galaxy S23 Ultra, modele bağlı olarak 8 GB veya 12 GB RAM’e sahipti, yani her durumda daha fazla RAM’e erişiminiz olacak. Ayrıca en fazla 1 TB depolama alanına sahip olabiliyor; yani S24 Ultra ile iki katı depolamaya da ulaşabilirsiniz.

Son olarak @Tech_Reve, Samsung Galaxy S24 Ultra’nın Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanacağını, diğer iki modelin ise Snapdragon 8 Gen 3 ve Samsung’un kendi Exynos 2400’ünün bir kombinasyonunu kullanacağını söyleyerek çip seti hakkında daha önceki iddialarını yineliyor. Muhtemelen bu çip seti seçeneği genellikle olduğu gibi bölgesel olacaktır, ancak sızıntıda bu belirtilmiyor.

Samsung Galaxy S24 serisinin muhtemelen Ocak veya Şubat aylarında piyasaya sürülmesi beklendiğinden dolayı, bu sızıntıların doğruluğunu birkaç ay içinde kesin olarak öğrenebiliriz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen