Per. May 2nd, 2024

iFixit, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’yi parçalarına ayırdıktan sonra iPhone 15 Pro Max’i de aynı şekilde sökerek inceledi.

Apple’ın daha önce de söylediği gibi, iPhone 15 Pro selefine göre daha kolay tamir edilebilir bir yapıya sahip. Zira Apple telefonun arka yüzünü değiştirmeyi kolaylaştıracak şekilde iç aksamı yeniden düzenleyerek bu hizmetin fiyatını düşürdü. Bu değişiklik ilk olarak normal iPhone 14 modellerinde ortaya çıkmıştı.

Parçalara ayırma işlemi, iPhone 14 Pro Max’ten biraz daha büyük 17,1 Wh bataryayı karşımıza çıkartıyor. Ayrıca iFixit, 5x optik zoom için yeni tetra prizma lenslerden de bahsediyor. Apple, elektro mıknatıslarla kontrol edilen bir dizi lens seçeneği yerine, 120 mm eşdeğer odak uzaklığını simüle etmek için ışığı birden çok kez yansıtan tek elemanlı bir tetra prizma periskop tasarladı.

Buna rağmen, tüm iPhone 15 Pro Max sensörleri aynı görünüyor, bu da Apple’ın yazılım ve yeni A17 Pro çip üzerinden kamera iyileştirmeleri getirdiği anlamına geliyor. iFixit, hücresel yetenekler için Qualcomm’un Snapdragon X70 5G Modem-R‘sine ek olarak üzerinde adı yazılı olmayan yeni işlemciyi de gösteriyor.

Daha önce de bildirildiği gibi, Apple kendi 5G modemlerini geliştirmekte zorlanıyor, bu nedenle şirket hücresel bağlantıyla ilgili her şey için hala Qualcomm’a güveniyor. iFixit ayrıca iPhone 15 Pro Max’teki yeni USB-C bağlantı noktasını ve titanyum çerçeveyi de gösteriyor. Bu yeni kaplama çizilmeye karşı dayanıklı değil ve ayrıca paslanmaz çelik seçeneğine göre düşmeye karşı daha az dayanıklı gibi görünüyor.

Bununla birlikte telefon, iFixit’in tamir edilebilirlik puanı olarak 4/10 aldı.

Videonun tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen