Cum. May 3rd, 2024


36. Ahilik Haftası kutlamaları her yıl olduğu üzere bu yıl da Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşti. Belediye binası bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma merasimiyle başlayan aktifliğin akabinde Hz. Osman Zinnureyn Camisi’nde vatandaşlara Ahi Pilavı ikramı yapıldı. Cuma namazı sonrası cemaatle bir ortaya gelerek Ahi Pilavı ikramında bulunan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Ahilik geleneğinin devam ettirilmesi son derece önemli” dedi.

18-24 Eylül tarihleri ortasında gerçekleşen 36 Ahilik Haftası kutlamaları her yıl olduğu üzere bu yıl da Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşti. Belediye binası bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma merasimiyle başlayan aktifliğe; Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Lideri Nuran Gözoğlu, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Müşavere Heyeti Lideri Cengiz Ataseven, Beylikdüzü Kent Kurulu Lideri Elif Necla Türkoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beylikdüzü esnafı katıldı.

Ahilik geleneği Beylikdüzü’nde yaşatıldı

Esnaflığın ticari kurumdan çok çok eskilere dayalı Anadolu kültürünün yansıması olduğunu belirten Serdal Mumcu ise “Ahilik yalnızca ve yalnızca Anadolu’ya has ve dünyada öteki hiçbir bir yerde bulunmayan büsbütün buraya ilişkin bir kültürdür. Günümüzde ekonomik ya da toplumsal manada bu gereksinimin ne kadar çok olduğunu hepimiz biliyoruz. Ahilik kültürünün bu topraklarda tekrar yeşermesini temenni ediyor, Ahilik Haftası’nı samimiyetle kutluyorum” sözlerini kullandı. Programdaki konuşmasında Ahilik Haftası ve kültürü hakkında bilgiler paylaşan Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Lideri Nuran Gözoğlu ise, “Ahilik yaşatılması gereken bir kurum, bir kuruluştur. Anadolu’da birlik ve beraberliğin, refahın sağlanmasıdır. Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum” halinde konuştu. Konuşmaların akabinde Ahilik geleneği olan “Şed Kuşanma” merasimi gerçekleşirken, bölge esnafına teşekkür plaketleri verildi.

Başkan Çalık Ahi Pilavı dağıttı

Dayanışma, paylaşma ve birliğin sembolü olan Ahilik Haftası kapsamında ayrıyeten Hz. Osman Zinnureyn Camisi’nde vatandaşlara Ahi Pilavı ikramı yapıldı. Cuma namazı sonrası cemaatle bir ortaya gelerek Ahi Pilavı ikramında bulunan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Ahilik geleneğinin devam ettirilmesi son derece değerli. İnşallah memleketin her noktasında dostluk, sevgi ve kardeşlik daim olur. Bizleri bir ortaya getirdiği için Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Ahi Pilavının şifa olmasını diliyorum” halinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen