Cts. May 4th, 2024

Apple’ın ilk USB-C iPhone’larını, Apple Watch Ultra 2’yi ve Apple Watch Series 9’u tanıtmasının üzerinden neredeyse bir hafta geçti. Ve şirket, kısa süre önce iPhone için en son işletim sistemi olan iOS 17’nin dünya çapında dağıtımına da başladı.

En son iPhone yazılım güncellemesi, 2018’de piyasaya sürülen iPhone XR’a kadar desteklenen bir dizi cihaz için mevcut. iOS 17, Kişi Posterleri, Check In, Bekleme Modu, Apple Maps çevrimdışı modu, Canlı Çıkartmalar gibi çok sayıda yeni özellik ve değişiklikle birlikte geliyor.

  • iOS 17 incelemesi: İOS 17 özellikleri neler? Yeni İOS ne kadar iyi?

Bununla birlikte, Apple’ın web sitesine göre, güncellemeyi yükledikten hemen kullanamayacağınız birkaç iOS 17 özelliği var. Bu özellikler, gelecek iOS 17 güncellemelerinde yer alacak; ama şu anda kullanıma sunulmuş değil. Şimdi gelin, biraz daha beklememiz gereken iOS 17 özelliklerine göz atalım…

Günlük

Günlük uygulaması iOS 17’nin en önemli özelliklerinden biri ve henüz kullanıcıların cihazlarına gelmedi. Adından da anlaşılacağı gibi, uygulama insanların düşüncelerini günlük haline getirmelerine ve kaleme almalarına olanak tanıyor.

Uygulama, egzersizler, ziyaret edilen yerler, kişiler, fotoğraflar gibi son etkinliklere dayalı kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için aygıt içi makine öğrenimini kullanıyor. Apple, uçtan uca şifreleme ve kullanıcının girdilerinin gizli kalmasını sağlamak için uygulamayı kilitleme gibi özelliklerden de bahsediyor.

İnternet üzerinden AirDrop

Artık iki cihaz arasında içerik paylaşıyorsanız ve AirDrop menzilinin dışına çıkarsanız, aktarım otomatik olarak internet üzerinden devam edecek. Dahası, paylaştığınız ya da aldığınız içerik tam kalitede iletilecek.

Bu iOS 17 özelliği bu yılın ilerleyen zamanlarında kullanıma sunulacak, ancak yalnızca hem gönderici hem de alıcı kendi iCloud hesaplarında oturum açmışsa çalışacak.

Ortak Çalma Listeleri

Apple Music uygulamasına gelecek yeni bir iOS 17 özelliği Ortak Çalma Listeleri olarak biliniyor. Arkadaşlarınızı bir çalma listesine katılmaya ve en sevdikleri şarkıları eklemeye davet edebilirsiniz. Ayrıca ortak çalma listesindeki şarkıları yeniden sıralayabilir veya kaldırabilir ve “Şimdi Çalınıyor” bölümündeki şarkılara tepki vermek için emoji kullanabilirler.

Geliştirilmiş Otomatik Doldurma

Yakında çıkacak olan bu iOS 17 özelliği, PDF’leri ve taranmış belgeleri hızlı bir şekilde doldurmak için rehberdeki kayıtlı bilgileri otomatik olarak çekebilecek.

iMessage iyileştirmeleri

iMessage sohbet sayfasında, bir konuşmada görmediğiniz ilk mesaja hızlı bir şekilde geçmenizi sağlayacak yeni bir ok işareti olacak.

Yakındaki cihazları kullanarak oturum açma

Apple, son güncellemeyle oturum açma işlemini daha kolay hale getirmeye çalışıyor. iOS 17, yakındaki bir cihazı veya hesabınızda listelenen herhangi bir e-posta adresini veya telefon numarasını kullanarak iPhone’unuzda oturum açmanıza izin verecek.

Bu özellikler bu yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 17’ye kademeli güncellemelerin bir parçası olarak gelecek. Ancak, şu an itibariyle, yukarıda belirtilen özelliklerden herhangi biri için belirli bir çıkış tarihi bulunmuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen