Cum. May 3rd, 2024


Kocaeli’de esnafın yüzünü güldürmeyi ve indirimli eserler ile de vatandaşı buluşturmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kente hareketlilik katan Alışveriş Şenliklerine devam ediyor.  Mayıs ayında İzmit’te “Ucuzluk Panayırı”, temmuz ayında ise Gebze’de “Alışveriş Festivali” ismiyle gerçekleşen tertip bu kere 28 Eylül-01 Ekim tarihleri ortasında Çayırova ilçesinde düzenlenecek.

 

İLK GÜN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

28 Eylül-01 Ekim tarihleri ortasında Çayırova Belediyesi Otoparkında gerçekleşecek Çayırova Alışveriş Şenliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Gebze Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odasının iştirakinde yapılacak. 28 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak Çayırova Alışveriş Şenliği, 01 Ekim Pazar günü 22.00’de sona erecek. Şenliğin birinci gününde Mehter Kadrosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacak.

 

ÇOCUKLAR HOŞÇA VAKİT GEÇİRECEK

İlk günden itibaren başlayacak sahne programlarında ise akrobasi ve illüzyon show, çocuk show, sıra gecesi, pişmaniye çekimi ve mahallî sanatkarlar sahne alacak. Şenlik boyunca şişme çocuk oyun kümeleri, palyaçolar, yüz boyama ve maskotlar üzere etkinlikler çocukların hoşça vakit geçirmesini sağlayacak. Ayrıyeten alanda vatandaşlara dondurma, kek, meyve suyu ve patlamış mısır ikram edilecek.

 

75 ESNAF ÇADIR KURACAK

Festival kapsamında ayakkabı, giysi, züccaciye, ikramlık eşya, bijuteri, ahşap ve telefon aksesuarları üzere dallardan esnaflar için çadır dükkânları kurulacak. Çayırova Alışveriş Festivali’nde 75 esnaf çadır kurarak eserlerini Çayırovalıların beğenisine sunacak.  Dönem ve dönem sonu tüm eserlerde vatandaşlara yüzde 30 ile yüzde 50 oranlarında indirim yapılacak. Konser aktiflikleri ile daha da renkli geçecek şenlik her gün saat 10.00’da başlayıp 22.00’de kapanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen