Cum. May 3rd, 2024


Karabağlar’da belediye hizmetlerini vatandaşların ayağına götürmek ve bilhassa güç şartlarda hayatlarını sürdüren bayanları toplumsal hayata katmak için hizmete sunulan semt merkezlerinin sayısı süratle artıyor. Bu merkezlerden biri olan ve 4 mahalleye hizmet verecek Çalıkuşu Semt Merkezi geçen haftalarda hizmete açılmıştı. Ekim ayında başlayacak kurslara şimdiden talep patlaması yaşanıyor.

Karabağlar Belediye Lideri Muhittin Selvitopu, misyona geldiği 2014 yılında 4 olan semt merkezlerinin sayısının Çalıkuşu’yla birlikte 18’e yükseldiğini hatırlatarak, “Önümüzdeki devirde sayıyı süratle artıracağız. Biliyoruz ki bayanlarımız bu merkezlerimizden en düzgün formda yararlanıyor. Çalıkuşu Semt Merkezimiz de açılır açılmaz ağır taleple karşılaştı. Bu durum yanlışsız yolda olduğumuzun en büyük göstergesi” dedi.

 

Kurslar başlıyor

Çalıkuşu Mahallesi’nde yaptırılan; Çalıkuşu, Bahar, General Asım Gündüz ve Cennetoğlu mahallelerine hizmet verecek olan Çalıkuşu Semt Merkezi, 750 metrekarelik kullanım alanına sahip. 2 katlı merkezde, idari üniteler ve kurs salonu, derslikler, seminer salonu ve teras kısmı yer alıyor. Merkezde, Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’yle yapılan protokol kapsamında seminerler ve eğitimler düzenlenecek.

Merkezde kurslar ekim ayında başlıyor. Ağır talep gören bilgisayar dikiş-nakış, takı tasarım, okuma yazma, İngilizce, el sanatları kursları, hafta içi 09.00-16.30 saatleri ortasında verilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen