Cum. May 3rd, 2024

Samsung, yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki liderliğini korudu ve ilk 5’te bir önceki çeyreğe göre pazar payı artışı yaşayan tek üretici oldu. Apple dahil olmak üzere diğer şirketler bu çeyrekte pazar payı kaybetse de Samsung, yeni amiral gemisi telefonları sayesinde çeyrekten başarıyla çıkmayı başardı.

TrendForce’un yayınladığı yeni pazar verileri, Samsung’un 2023 yılının ilk çeyreğinde %24,6’lık payla akıllı telefon pazarının lideri olduğunu gösteriyor. Bir önceki çeyreğe göre payı %5,5 artarken bir önceki yılın aynı dönemine göre %16,7 düşüş var.

Apple ilk çeyrekte %21,3’lük pazar payı ile 2. en büyük üretici oldu. Bir önceki çeyreğe göre pazar payı %27,5, bir önceki yılın aynı dönemine göre pazar payı ise %11,9 oranında azaldı. İki teknoloji devini Oppo (%10,7 pazar payı), Xiaomi (%10,6) ve Vivo (%8,0) takip etti.

TrendForce

Galaxy S23 serisi Samsung’un imdadına yetişti

Küresel ekonomik kriz nedeniyle 2023 yılının ilk çeyreğinde, bir önceki yılın ilk çeyreğine göre tüm büyük akıllı telefon üreticilerinin gerileme yaşadığını belirtmek gerekiyor. Aslında, önceki iki çeyreğe baktığımızda Samsung’un oldukça iyi bir performans sergilediğini de görebiliyoruz.

Küresel pazar açısından bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde dünya genelinde akıllı telefon üretim hacminin sadece 250 milyon adet olduğunu tahmin ediliyor. Bu, 2014’ten bu yana en düşük çeyrek üretimi ve tüm üreticilerin toplamı bir yıl öncesine kıyasla %19,5 daha az.

Samsung 61,5 milyon satış adedine ulaşarak bu çeyrekte pazar payı kazanan tek üretici oldu ve bunu büyük ölçüde Galaxy S23 serisine borçlu. TrendForce, Galaxy S23’ün 2023’ün ilk üç ayında şirkete yardımcı olduğunu ancak yeni modellere olan talebin azalmasıyla 2. çeyrekte akıllı telefon üretiminin yaklaşık %10 oranında düşeceğini tahmin ediyor.

2023’ün devamında işlerin daha iyiye mi gideceğini yoksa kötüleşmeye devam mı edeceğini hep birlikte göreceğiz. Samsung’un Temmuz ayı sonunda Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 olmak üzere iki yeni katlanabilir telefonu tanıtması bekleniyor. Ancak bunların şirketin pazardaki konumunu güçlendirmesine yardımcı olup olmayacaklarını zaman gösterecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen