Cum. May 17th, 2024


Bine yakın bisiklet tutkununun katıldığı “Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu”, bu yıl “Cumhuriyet için Pedal” temasıyla gerçekleşti. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Erdem’in başlangıcını yaptığı tipe katılan bisikletliler, Tophane’den Mudanya’ya Cumhuriyet için pedalladı.

Tophane Rotary Kulübü’nün tertibi, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de katkılarıyla her yıl farklı bir temayla düzenlenen “Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu”, bu yıl da geniş iştirakle gerçekleşti. Bu yıl 15’incisi düzenlenen bisiklet çeşidinin teması, Cumhuriyet oldu. “Cumhuriyet için Pedal” sloganıyla düzenlenen çeşide bine yakın bisiklet tutkunu katıldı. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Bisikletli Zabıta Grubu de,  çeşitteki yerini aldı. Birebir vakitte 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası içinde gerçekleştirilen bisiklet tipinde, kentsel hareketlilik, sürdürülebilir alternatif ve pak ulaşıma da dikkat çekildi.

Sabah saatlerinde Tophane Saltanat Kapı önünde toplanan bisikletliler, başlangıç için yerlerini aldı. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Tophane Rotary Kulübü Devir Lideri Dr. Sabahat Karakaşlılar, Rotary 2440. Bölge Federasyon Devir Lideri Ayda Özeren, Nilüfer Kent Kurulu Lideri Neslihan Binbaş da çeşit başlangıcına katılarak, bisiklet tutkunlarının heyecanına ortak oldu. Cinsin başlangıcında konuşan Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, bisiklet kullanımını önemsediklerini vurgulayarak Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu’na 15 yıldır dayanak vermenin memnunluğunu yaşadıklarını söyledi. Cinse katılan bisiklet sevdalılarına teşekkür eden Lider Turgay Fazilet, “Çevre hassaslığı olan beşerlerle yan yana olmak çok manalı. Bu yıl 100. yılında Cumhuriyet için pedal çeviriyoruz. Ve buradan ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diye haykırıyoruz. Başarılı ve sağlıklı bir cins olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Tophane Rotary Kulübü Periyot Lideri Dr. Sabahat Karakaşlılar ile Nilüfer Kent Kurulu Lideri Neslihan Binbaş da, tipe katılanlara teşekkür ederek, başarılı bir cins olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların akabinde Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, 15. Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu’nun başlangıcını yaptı. Bine yakın bisiklet sevdalısı, Tophane Saltanat Kapı önünden coşku içinde başlayan yaklaşık 35 kilometrelik bisiklet tipini, Atatürk Caddesi ve Acemler Kavşağı’ndan geçerek, Mudanya Mütareke Meydanı’nda noktaladı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen