Cum. Tem 26th, 2024

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 15 Temmuz Sıhhat ve Sanat Yerleşkesi’nin nazım imar planları ile uygulama imar planları Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oluruyla katılaştı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, alınan kararla Hoş Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı binalarının inşasında değerli bir değerli bir etap kaydedildiğini belirterek, “Ulusal ve milletlerarası sanat topluluğunda kelam sahibi olan üniversitemize İzmir’imize yakışan, kentle sanatı buluşturan yeni bir yapıyı en kısa müddette kazandıracağız” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 15 Temmuz Sıhhat ve Sanat Yerleşkesi’ndeki Hoş Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarı binalarının zelzeleye güçlü olmadığının raporlarla tespitinin akabinde binalar boşatılmış, ünitelerin öğretim ve sanat faaliyetleri süreksiz olarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınmıştı. Eski yapıların yıkımının akabinde binaların tekrar inşası için çalışmalar devam ederken DEÜ’nün 2021-2022 Akademik Yılı açılışına katılan Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 15 Temmuz Sıhhat ve Sanat Yerleşkesi’nin 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planlarının revizyonunun onaylandığı muştusunu vermişti. Kasım 2021’de planların askıya çıkmasının akabinde yapılan itirazları değerlendirmeye alan Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, itirazları reddederek planların onaylandığını açıkladı. Böylelikle, 15 Temmuz Sıhhat ve Sanat Yerleşkesi’nin nazım imar planları ile uygulama imar planları katılaştı. Alınan bu kararla DEÜ’nün 15 Temmuz Sıhhat ve Sanat Yerleşkesi’nde yine inşa edeceği Hoş Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’nın inşası için kıymetli bir etap kaydedilmiş oldu.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KESİNLEŞTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgisi yazısında şu tabirlere yer verildi: “İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi sonları içerisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı 2276 ada 1, 6, 13, 24, 27, 29, 31, 32, 33 parsellere ait hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlığımızca onaylanmış olup askı ve ilan süreci için ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtımı gerçekleşmiştir. Askı müddeti içerisinde iletilen 1 adet itiraz dilekçesi incelenmiş olup, Bakanlık Makamı Olur’u uyarınca reddedilerek 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği katılaşmıştır.”

ÖNCELİĞİMİZ CAN GÜVENLİĞİYDİ

DEÜ 15 Sıhhat ve Sanat Yerleşkesi imar planlarının mutlaklaşmasını pahalandıran DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Güzel Sanatlar Fakültesi ile Konservatuvar binalarımızın zelzeleye dayanıksız olması nedeniyle tedbirler almış, ilgili ünitelerimizi Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşımıştık. Bizim için her vakit öncelik mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğiydi. Artık ise alınan kararla DEÜ Hoş Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’nın projelerinin yerinde inşasında yeni bir sürece girildi. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kararıyla 15 Sıhhat ve Sanat Yerleşkemizin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin katılaşmasıyla bürokratik evrelerden biri daha geçilmiş oldu. DEÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerimizden oluşan bir takım tarafından hazırlanan Hoş Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı projemizi en kısa müddette tamamlamak istiyoruz. Ulusal ve milletlerarası sanat topluluğunda kelam sahibi olan üniversitemize İzmir’imize yakışan, kentle sanatı buluşturan yeni bir yapıyı kazandıracağız. Üniversitemize yeni bir Hoş Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı binası inşa etmemizin önünü açan çok kıymetli Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şahsım ve kurumum ismine teşekkür ediyorum. Mensuplarımızın gücüyle Balçova’daki yerleşkemizi geçmişte olduğu üzere yine sanatın merkezi haline dönüştüreceğiz” diye konuştu.

GSF VE KONSERVATUVAR PROJESİ

DEÜ’nün Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup tarafından hazırlanan ve Türk yer geleneğinin ve görsel sembollerinin çağdaş yorumlamalarıyla hazırlanan DEÜ Hoş Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı projesi, iki ana bloktan oluşacak. Derslikler ve atölyelerin yer aldığı eğitim alanlarının yanı sıra, Ege iklimine uygun olarak tasarlanan açık ve yarı açık tecrübe alanları oluşturulacak. Projede ayrıyeten, tiyatro, opera, bale üzere farklı aktifliklerin sahneleneceği, halkın kullanımına açık olacak büyük ölçekli bir performans salonu olması biçiminde planlama yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen