Cum. May 3rd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Eylül Ahilik Haftası kapsamında İzmit Kent Meydanı’nda Ahilik Haftasını kutladı. Helal lokma yeme, üretimde kalite ve barış için çalışma sistemiyle asırlardır esnafa rehber olan Ahilik kutlamaları, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi eşliğinde Ahilik kortejinin yürüyüşüyle başladı. İzmit Kent Meydanına kadar yürüyen iştirakçiler burada düzenlenen kutlamalara katıldı. Aktifliğe Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Soydabaş, Ticaret Vilayet Müdür Vekili Sultan Kurbanoğlu, Kocaeli Esnaf Sanatkâr Odaları Birliği (KESOB) Lideri Kadir Durmuş, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 

“AHİLİK, FAZİLETLİ İNSANLARDA BULUNAN ÖZELLİKLERİ ANLATIR”

Programda konuşan Büyükşehir Lider Vekili Soydabaş, Ahilik kriterlerinin Kur’an ve sünnet çerçevesinde faziletli insanlarda bulunması gereken özellikleri anlattığını söyledi. Programda Kocaeli Vali Yardımcısı Çalık ve birlik lideri Durmuş da Ahilik Haftasını kutlayan konuşmalar yaptı.

 

ŞED KUŞATMASI YAPILDI

Konuşmaların akabinde yılın ahisi, kalfası ve çırağı mükafatları verildi. Yılın Ahisi plaketini Kocaeli Lokantacılar Odası Lideri İlhan Haftacı’ya Vali Yardımcısı Çalık, Yılın Kalfası mükafatını Kamil Nazlı’ya Büyükşehir Lider Vekili Soydabaş, Yılın Çırağı mükafatını ise Yaser Turan’a KESOB Lideri Durmuş takdim etti. Ardından şed kuşatması yapıldı. Programın akabinde iştirakçiler esnaf stantlarını ziyaret etti. Ok atan, pişmaniye çeken iştirakçiler son olarak vatandaşa Ahilik pilavı ikram etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen