Cts. May 4th, 2024


Bu yıl 30 Eylül-15 Ekim tarihleri ortasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dördüncü kere düzenlenecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin kıymetli duraklarından biri olan Galataport İstanbul, konuklarına lezzet dolu bir gastronomi programı sunacak. Ziyaretçiler, Osmanlı Saray lezzetlerinden çikolata üretimine, aromatik kahvelerden pizza üretimine kadar pek çok farklı atölye çalışmasını Galataport İstanbul taşınabilir uygulaması üzerinden kaydolarak fiyatsız bir formda deneyimleyebilecek. İştirak kontenjan dahilinde olacak.

ŞEHRİN en değerli buluşma noktalarından biri haline gelen Galataport İstanbul, konuklarını ağırlamaya başladığı günden bu yana farklı konseptlerde oluşturduğu atölyeleri ile Türk ve Dünya mutfaklarından lezzet dolu tecrübeler sunmaya devam ediyor. Galataport İstanbul, bu yıl dördüncü defa düzenlenen ve on altı gün sürecek olan Beyoğlu Kültür Yolu Şenliği kapsamında gastronomi meraklılarını farklı tatları içeren tecrübe atölyelerinde ağırlayacak.

Galataport İstanbul, taşınabilir uygulama üzerinden herkesin iştirakine açık gastronomi tecrübe atölyelerinin birincisini 30 Eylül günü saat 13.00 ile 14.00 ortasında gerçekleştirecek. Butterfly’da düzenlenecek kakao atölyesine katılan lezzet tutkunları, kakaonun nasıl işlendiğini ve akabinde hangi evrelerden geçerek çikolataya dönüştüğünü hem dinleyerek hem de tadarak yakından deneyimleme imkanı bulacaklar.

Misafirler lokum sarıp, farklı tatlardaki şerbetleri deneyimleyecek

Hafta başı ise Osmanlı sofralarının olmazsa olmazı, boğazı rahatlatan manasına gelen rahat-ı halkum olarak isimlendirilen lokum sarma atölyesi iştirakçilerle buluşacak. Ottoman 1860’ta 2 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek lokum sarma atölyesinde konuklar, lokumun tarihini ve günümüze farklı yorumlarla nasıl geldiğini dinleme fırsatı bulacak. Bir öteki tecrübe atölyesi 4 Ekim’de Şekerci Cafer Erol’da düzenlenecek. İştirakçiler, Galataport İstanbul’da yer alan Şekerci Cafer Erol’da saray mutfağının olmazsa olmazı tatlarından lokum ve şerbetin kıssasını dinleme ve tatma imkanı bulacaklar.

Sofraların vazgeçilmezi; Baklava

Kuruluşundan bu yana birebir lezzet, ustalık ve kaliteyi koruyan Köşkeroğlu ise 5 Ekim’de baklava tutkunlarını ağırlayacak. Baklavanın çeşitleri ve imalinin anlatılacağı atölyede konuklar, baklava tadımının püf noktalarına da daha yakından vakıf olabilecekler.

Hafta sonunun tadı, pizza ve çikolata ile çıkacak

7 Ekim Cumartesi günü ise Kitten Bistro & Cocktail Bar’da pizza severler bir ortaya gelecek. Tecrübe atölyesinde pizza imalinin püf noktaları anlatılacak ve iştirakçiler şefin anlatımıyla kendi pizzalarını yapabilecekler. 

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin son haftasında…

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin son haftasında ise Galataport İstanbul, konuklarını birbirinden değişik lezzet atölyeleri ile ağırlayacak. Kahve ve çikolata sevenlerin her ikisini de deneyimleyeceği, kahve aromalarının çikolata ile harmanlanacağı lezzet atölyesi 10 Ekim’de Galataport İstanbul’da yer alan Kahve Dünyası’nda yapılacak. Sagra ise, 12 Ekim günü çikolata tutkunlarını ağırlayacak. İştirakçiler, her yaşa hitap eden çikolatanın imalini dinleyip kendi seçtikleri gereçlerle kendi çikolatalarını yapabilecekler.

13 Ekim Cuma günü haftanın yorgunluğunu atmak isteyen Galataport İstanbul konukları, Kitten Bistro & Cocktail Bar’da meskende de yapabilecekleri, alkolsüz, ferahlatıcı meyve özleri ve kahve bazlı kokteyl hazırlama ve tatma imkanı bulacaklar. 

Festivalin son günü; pasta yapımı

Galataport İstanbul, Beyoğlu Kültür Yolu Şenliği boyunca konuklarına sunduğu lezzet tecrübesi atölyelerinin sonuncusunu şenliğin son günü olan 15 Ekim’de düzenleyecek. Baylan Pastanesi’nde öğle 13.00’da başlayacak olan atölyede iştirakçiler, pasta şefi ile birlikte Baylan’ın imza pastalarından Makaron Pasta ve Pavlova hazırlayacak. 

Herkesin iştirakine açık olan tecrübe atölyelerine kaydolmak isteyen konukların Galataport İstanbul taşınabilir uygulaması üzerinden kontenjan dahilinde çıkacak kodları almaları gerekiyor. On altı gün sürecek olan programın ayrıntıları Galataport İstanbul instagram hesabından ve web sitesi üzerinden; galataport.com takip edilebilir.

Detaylı atölye programı ise şu biçimde;

1.Tarih: 30 Eylül Cumartesi

Saat: 13.00-14.00

Marka: Butterfly

İçerik: Kakao Atölyesi

İçerik ayrıntı: Kakao nasıl işlenir, hangi basamaklardan geçer ve çikolataya nasıl dönüşür. İşin püf noktalarını ve kademeleri hem dinlenecek hem de tadım yapılacak.

 

1.Tarih: 2 Ekim Pazartesi 

Saat: 17.00-18.00

 

Marka: Ottoman 1860

 İçerik: Lokum Sarma Atölyesi

İçerik ayrıntı: Lokum nasıl yapılır, lokumun tarihini ve günümüze farklı yorumlarla nasıl geldiği anlatılacak. Dileyen iştirakçilerle da lokum sarmayı deneyecekler. 

 

1.Tarih: 4 Ekim Çarşamba

Saat: 17.00-18.00

Marka: Şekerci Cafer Erol

İçerik: Klasik Tatlar Atölyesi

İçerik ayrıntı: Lokum çeşitleri ve yapılışı hakkında bilgi paylaşılacak, tadım yapılacak. Şerbet nasıl yapılır, Osmanlı’dan günümüze farklı şerbet yorumları anlatımı ve tadımı yapılacak.

1.Tarih: 5 Ekim Perşembe

Saat: 17.00-18.00

Marka: Köşkeroğlu

İçerik: Baklavanın püf noktaları, farklı yorumları ve çeşitleri anlatılacak. Tadım ve sohbet gerçekleştirilecek.  

1.Tarih: 7 Ekim Cumartesi

Saat: 13.00-14.00

Marka: Kitten Bistro&Cocktail Bar

İçerik: Pizza üretimi, püf noktaları ve evreleri anlatılacak ve iştirakçiler şefin anlatımıyla kendi pizzalarını kendileri yapacak.

1.Tarih: 10 Ekim Salı

Saat: 17.00-18.00

Marka: Kahve Dünyası

İçerik: Çikolata ve kahve eşleşmesi yapılacak. Hangi kahve aromaları hangi çikolatalarla eşleşir anlatım ve tadım yapılacak.  

1.Tarih: 12 Ekim Perşembe

Saat: 17.00-18.00

Marka: Sagra

İçerik: Çikolata imali hakkında anlatımlar yapılacak olan atölyede iştirakçilere kendi seçtikleri gereçlerle kendi çikolatalarını nasıl yapacakları öğretilecek.

1.Tarih: 13 Ekim Cuma

Saat: 17.00-18.00

Marka: Kitten Bistro&Cocktail Bar

İçerik: İştirakçilere hazırlatılacak mocktail çeşitleri ortasında meyve ve kahve bazlı farklı içerikler yer alacak. Bu kokteyller iştirakçilerin meskenlerinde de yapabilecekleri, ferahlatıcı, tropikal ve lokal meyve özleri ve baharatlarla geliştirilen içeriklerde olacak.

 

1.Tarih: 15 Ekim Pazar

Saat: 13.00-14.00

Marka: Baylan

İçerik: Makaron Pasta ve Pavlova Atölyesi

Taze meyveler ve tadı damakta kalan eşsiz kremanın Baylan makaronuyla bir ortaya geldiği Makaron Pasta ve taptaze orman meyvelerinin buluşması ile hazırlanan Pavlova’yı iştirakçiler deneyerek keşfedecekler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen