Cts. May 18th, 2024


Bünyesinde düzenlediği ve mesken sahipliği yaptığı ulusal-uluslararası etkinliklerle öne çıkan Üsküdar Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekliyor. Habitat Dünya Kentler Günü Doruğu bu yıl birinci sefer bir ilçe belediyesi olarak Üsküdar’da yapılacak. Etkinlikler, Üsküdar’da bulunan çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek.

 

Üsküdar Belediyesi Lideri Hilmi Türkmen, Birleşmiş Milletler’de gerçekleşen Habitat Dünya Kentler Günü etkinliğinde, 31 Ekim’de Dünya Kentler Günü Buluşması‘na mesken sahipliği yapacaklarını ve bundan büyük memnunluk duyduklarını belirtti.

BM’de aktiflikle ilgili konuşan Türkmen: Çok heyecanlıyız!

Üsküdar Belediyesi Lideri Hilmi Türkmen ABD’nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen Habitat Dünya Kentler Günü etkinliğinde bir konuşma gerçekleştirdi. Üsküdar Belediyesi Lideri Hilmi Türkmen daha sonra, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yle birlikte yaptıkları ortak basın toplantısında, memleketler arası bir aktifliğe mesken sahipliği yapacak olmaktan büyük memnunluk duyduklarını lisana getirdi. 

31 Ekim 2023’te İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak Habitat Dünya Kentler Günü aktifliğine mesken sahipliği yapacak olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, “Bu özel aktiflik, temel sıkıntıları örnek tahlillerle çözmüş kentlerin değerini vurgulamak ve dünya açısından sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için bir fırsat sunuyor. İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak, sürdürülebilir kentleşme amaçlarımıza ulaşmak için kararlılıkla çalışıyor, kentimizi daha yaşanabilir ve kapsayıcı hale getirmek için büyük adımlar atıyoruz. Dünya Kentler Günü, kentlerimizin geleceği için değerli bir platform oluşturuyor ve bu platformda bu tecrübelerimizi, başarılarımızı paylaşmak istiyoruz. Bunun da ötesinde, dünyanın birçok ülkesinden devlet adamlarının, metropol kentlerin üst seviye yöneticilerinin katılacağı tepede yapılacak deneyim paylaşımlarını ülkemiz ismine da çok bedelli buluyoruz” tabirlerini kullandı.

“Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkür ediyorum”

Dünya Kentler Günü’nün ana temalarından birinin de sıfır atık ve etraf konusu olacağını belirten Hilmi Türkmen, “31 Ekim’de sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayeleri ve Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın takviyeleri ile Üsküdar Belediyemizin konut sahipliğinde yapacağımız Habitat Dünya Kentler Günü aktifliğine dair Birleşmiş Milletler’de bir basın toplantısı gerçekleştirdik. Habitat Dünya Kentler Günü’nün Türkiye’de yapılmasında bize kıymetli takviyeleri olan ve programın Türkiye’ye kazandırılmasını sağlayan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkür ediyorum. Ana temalarından biri de sıfır atık ve etraf konusu olacak olan tepeye, 140’dan fazla ülkeden, devlet liderleri ve bakanlar düzeyinde üst seviye iştirakçiler teşrif edecekler” dedi.

Dünya Kentler Günü Buluşması’na sayılı günler kaldı

Etkinliklerin ana teması, “Herkes İçin Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı” olacak. Bu tema doğrultusunda, kentsel kalkınmanın finansmanı, iklim değişikliğinin tesirlerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, toplumsal ahenk ve kapsayıcılık üzere hususlar ele alınacak. Etkinliklere, Birleşmiş Milletler, hükümetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel bölüm temsilcileri üzere farklı bölümlerden iştirakçiler bekleniyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen