Per. May 2nd, 2024

Milletler Ligi’ni kazanarak Avrupa Şampiyonası’na moralli gelen Filenin Sultanları, yarı finalde İtalya’yı, finalde de Sırbistan’ı 3-2’lik skorlarla mağlup ederek tarihi bir başarı yakalamıştı. Türkiye’nin gururu olan, 7’den 70’e ülkeyi sevince boğan, ay-yıldızı göndere çekip, İstiklal Marşımızı dünyaya dinleten şampiyon kadınlarımız dün Türkiye’ye döndü. Sporcularımız büyük bir coşkuyla karşılandılar. İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçak, bir havacılık geleneği olan ‘su tagı’yla karşılandı. İtfaiye sirenleriyle de karşılamaya destek geldi.

HEDEF OLİMPİYAT ALTINI

A Milli Kadın Voleybol Takımımız iki büyük organizasyonda art arda şampiyonluğa ulaştıktan sonra gözünü bu yaz Paris’teki Olimpiyat Oyunları’na çevirmiş durumda. Filenin Sultanları, en büyük madalyayı almak için kenetlenmiş durumda. Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda büyük takımları bir bir devirerek kendini kanıtlayan Türk Milli Takımı, tarihi bir başarıya daha imza atarak Olimpiyat altınına göz dikti. Bir süre dinlenen ay-yıldızlı sporcularımız gece de Galataport’a geçerek şampiyonluk kutlamasına katıldılar. Burada da yer yerinden oynadı.

SIRA ŞİMDİ OLİMPİYAT’TA!

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, millilerin yeni hedefini belirledi. Bu yıl hem Milletler Ligi’nde hem de Avrupa’da şampiyon olduklarını belirten Üstündağ, sıranın olimpiyat madalyasına geldiğini söyledi. Üstündağ, “Bu ülkeye inanılmaz bir tablo yaşattık. Bu ülkenin gururu olduk. İnşallah bu mutluluk sürdürülebilir olacaktır. En kısa sürede olimpiyat elemesi ve olimpiyatlar var. Bu takımın olimpiyatlarda da derece elde edeceğine inanıyorum” dedi.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Milli pasör Cansu Özbay, şampiyonluk için çok gururlu olduğunu ifade etti. ‘Duygularımı kelimelere dökmem çok kolay değil’ diyerek söze giren Özbay, “İlk defa tarihimizde bir takım sporu olarak Avrupa şampiyonluğu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk kadınları olarak bayrağımızı yukarıya çıkardığımız için çok gururluyum. Bu daha başlangıç, beraber inşallah çok daha güzel kupalar kazanacağız” ifadelerini kullandı.

İNANILMAZI BAŞARDIK

A Milli Takım’la Milletler Ligi’nin ardından bir kupa daha kazanan başantrenör Daniele Santarelli, harika bir gün yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi. 2 saat uyuduklarını ancak bunun önemi olmadığını vurgulayan İtalyan hoca, “Bu muhteşem gün için takımım adına çok mutluyum, oyuncularım adına çok gururluyum. İnanılmaz bir iş başardık. Türkiye’deki insanlar bizimle birlikte çok mutlu oldu.” ifadelerini kullandı.

100. YILDA TARİH YAZDIK

A Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem Dündar, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 2’nci kez şampiyon oldukları için mutlu olduğunu belirtti. Dündar, “Tarih yazan ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. İlk günden beri çok inanmıştık. Saha içinde ve dışında çok iyi bir ekibe sahibiz. Ülkeyi arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor. Herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HEM AĞLADI HEM AĞLATTI!

Uzun süre sonra milli takıma davet edilen Gizem Örge, yaptığı duygusal konuşma ile geceye damga vurdu. Guidetti’nin ayrılığı sonrası formasına kavuşan Örge, “Aileme teşekkür ediyorum. Babama teşekkür ediyorum. Bu takım ne zaman başarılı olsa babam ağlayarak ‘Kızım sen de bir gün orada olacaksın’ dedi. Baba buradayım baba! Tarih yazarken buradayım! Eminim ki tüm Türkiye bizim gibi ağlıyordur” ifadeleriyle herkesi ağlattı.

KALAÇ: BU HİSSİN TARİFİ YOK

Aslı Kalaç, bir ilki başardıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Milli voleybolcu, “Bugün evimize kupa ile döndük, böyle karşılanmak çok hoş. Biz hala olayın mutluluk şokundayız. Şampiyon olmak çok gurur verici. Bu formayı taşıyarak kupayı kaldırmak, İstiklal Marşı’nı okurken Türkiye’de hissetmek çok güzeldi” diye konuşu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen