Cum. May 3rd, 2024

IMEI kayıtl ücretlerine gelen dev zam, sorunları da beraberinde getirdi. IMEI kayıt ücretlerinin 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarılmasıyla birlikte yaşanan yoğunluk, IMEI kayıt sorununa da yol açtı. Bu aksaklık şikayetlerin artmasına neden olurken, Şikayetvar verilerine göre konuyla ilgili şikayetler bir haftada tam 93 kat arttış gösterdi. Yaşanan sorunun yüzde 35’i platform üzerinden çözüldü.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yurt dışından yolcuların beraberinde getirdikleri telefonlarda IMEI kayıt ücretinin 20 bin liraya çıkarılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. 6 bin 91 liradan kayıtlarını yaptırmak isteyen telefon sahipleri, sınır kapılarında ve ödemelerde yoğunluk yaşadı. Kullanıcıların bir bölümü ücretlerini ödemelerine rağmen “IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır” hatası aldıklarını belirtti.

Yurt dışından getirilen bir telefonun IMEI kaydı nasıl yapılır?

Yurt dışı telefon kaydı için önce E-Devlet üzerinden cihazın kayda elverişli olup olmadığını sorgulamak gerekir. Bunun için (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sorgulama ile harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekir.

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet kapısından kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (diplomatik belge sahipleri) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir.

Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gereklidir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen