Cts. May 4th, 2024


Türkiye İş Bankası, Cumhuriyet’in ve Bankanın art geriye gelen 100. yıl kutlamalarını, ülkemizin en ilgi gören spor etkinliklerinden İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu’na verdiği dayanakla güçlendiriyor. Banka, her iki aktifliğin de isim sponsorluğunu üstleniyor. 5 Kasım 2023’te koşulacak birinci maratondan itibaren iki yıl müddetle düzenlenecek tertipler  “Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu” ve “Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu” ismiyle gerçekleştirilecek.

Geçen yıl Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi ile güç birliğine giderek spora takviyesini artıran Türkiye İş Bankası, ülkemizin en büyük kitlesel spor aktiflikleri olan İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu’nun da destekçisi oldu. 

İş Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul ortasında imzalanan iki yıllık iş birliği mutabakatı çerçevesinde, dünyada kıtalar ortası koşulan tek maraton olarak Asya ve Avrupa’yı sporun gücüyle birleştiren İstanbul Maratonu, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te ve İş Bankası’nın 100. yılı olan 2024’te “Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu” ismini taşıyacak. 

Her yıl nisan ayında gerçekleştirilen İstanbul Yarı Maratonu da gelecek iki yılda “Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu” olarak Türkiye’den ve dünyadan atletleri ağırlamaya devam edecek. 

100 yaşına basan Cumhuriyetimizin dinamizmine vurgu

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, hususa ait değerlendirmesinde, “Sunduğu rol modellerle gençlerimize ilham veren, sağlıklı ve dinamik bir ömrü temsil eden sporun ve atletlerimizin yanında olmayı çok değerli buluyoruz. Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi ile bir ortaya gelerek, 100. yaşımızı kutlayacağımız gelecek yıl Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizin en üst düzeyde temsilini sağlamak için bir adım atmıştık. Artık de sporu daha erişilebilir ve eğlenceli hale getiren İstanbul Maratonu ve Yarı Maratonu’na ismimizi veriyoruz. Hem milletlerarası spor topluluğunca hem de tüm İstanbullular için beklenen bir aktiflik haline gelen bu maratonları yıllardır muvaffakiyetle sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul’a; süreçteki iş birlikleri için teşekkür ediyorum. Her yaş kümesinden on binlerce kişi bir kıtadan başkasına İstanbul’un eşsiz görünümü eşliğinde koşarak geçerken çok hoş anılar biriktiriyor. Biz de bunun modülü olmaktan büyük memnunluk duyuyoruz” diye konuştu.  

Koşu kültüründe ivme yaratacak ortaklık

Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur bu hoş iş birliği hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yıl gururunu ve coşkusunu tüm ülkede etkinliklerle kutlamaya hazırlandığımız bu manalı senede, ismi Cumhuriyet ve Atatürk’le anılan Türkiye’nin birinci ulusal bankası olan “İş Bankası”nı Türkiye’nin birinci ve en geniş iştirakli spor aktifliği olan İstanbul Maratonu’nda yanımızda görmekten çok memnunuz. 99 yıldır kendi alanında bir maraton koşan İş Bankası ile 45 yıllık İstanbul Maratonu’nun iştirakinin Türkiye’de koşu kültürünün olması gerektiği yere gelmesinde bir ivme sağlayacağına inanıyoruz. İstanbul Maratonu’nun, dünyanın tek kıta geçişi maratonu olması, İstanbul Yarı Maratonu’nun ise dünyanın en süratli parkurları ortasında olması sebebi ile Türkiye’nin dünya çapında bilinen en büyük yol koşuları. İş Bankası ile 5 Kasım’da vereceğimiz birinci start, Maraton ve Yarı Maratonumuzun gelişimi, değişimi için de bir başlangıç olacak. Maratonlarımıza çok yakışan bu iş birlikteliğinin önümüzdeki yıllarda dünyada ses bulan başarılarla anılacağına eminim.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen