Paz. Eki 13th, 2024

Kartepe’de tesirli olması beklenen kar yağışıyla birlikte yolların daima ulaşıma açık olması için Kartepe Belediyesi grupları hazır bekliyor.

Kocaeli’de uzun müddettir beklenen ve tesirli olan kar yağışının başlamasıyla birlikte Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kar Timleri çalışmalarına başladı. Kartepe Belediyesi Kar Timi 50 işçi, 3 kar küreme-tuzlama, 3 kar küreme, 3 grayder, 7 kepçe, 2 looder, 5 kamyonet, adet bakım aracı ile nöbete başladı.

GECE-GÜNDÜZ VAZİFE BAŞINDA

Kartepe Belediyesi grupları 2 farklı küme olarak merkez de Uzunçiftlik, Sarımeşe, Uzuntarla, Eşme ve Acısu ile Arslanbey, Suadiye, Derbent, Maşukiye ve Karatepe bölgelerinde kar, tipi ve buzlanmaya karşı çaba ediyor. İlçe içindeki güzergahlar ile köy ilişki yollarının açık kalmasını sağlayan takımlar Kartepe’de kar yağışlarından halkın olumsuz etkilenmemesi için gece gündüz misyon başında olacak.

HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

Kartepe Belediye Lideri Mustafa Kocaman “Kış ayının kendisini göstermesiyle birlikte Kartepe Belediyesi olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Büyükşehir Belediyemiz takımları ile birlikte koordineli olarak çalışma yapılmaktadır. Geçen sene ağır kar yağışı olmuştu. Bu senede tüm imkanlarımızla birlikte alandayız. Gereksinim duyulması durumunda karla uğraş araç sayısını 70’e çıkarabiliyoruz” dedi.

KOCAMAN’DAN ÇAĞRI

İhtiyaç duyulması durumunda işçi sayısının arttıracaklarını söyleyen Lider Kocaman “Şuanda 50 işçi ile takımlarımız çalışmalara başladı. Gereksinim duyulması durumunda bu sayı 90 bireye kadar çıkmaktadır. Tabiat koşullarının değiştiği bu günlerde bizler elimizden gelen en âlâ biçimde hazırlık yaptık. Muhtemel ağır kar yağışı durumunda hemşehrilerimizin dikkatli ve önlemli olmaları çok kıymetlidir. Mecburî haller dışında trafiğe çıkmamaları, ayrıyeten kış lastikleri taksınlar zincirlerini yanlarından ayırmasınlar” açıklamasında bulundu.

HER VAKİT MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ

Her vakit milletimizin emrindeyiz diyen Lider Kocaman “Kartepemize 5 kar küreme aracı aldık. Bununla birlikte 2 adet robot tabir edilen aygıtları satın aldık. 3 tuzlama aracıyla tuzlama çalışması yapılacaktır. Tuz depolarımızda kâfi tuz bulunmaktadır. İnşallah kazasız belasız, huzurlu, inançlı, bereketli bir kış geçireceğiz” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen