Cts. May 18th, 2024

Mobilya dalını 2022 yılında neler beklediğine dair açıklamalarda bulunan Zirve Home Genel Müdürü Levent Çapan, kıymetli değerlendirmeler yaptı.

2022 yılında mobilya kesimine dair öngörülerini aktaran Levent Çapan “2022 yılında öteki tüm bölümler üzere mobilya dalının de güçlü bir imtihandan geçeceğini öngörebiliriz. Artan döviz kurları, hammadde tedarik ezası, ekonomik dengelerdeki değişim ve maliyet artışlarının fiyatlara yansıması nedeni ile düşen alım gücü, bölümü etkileyen en değerli problemlerin başında olacaktır” dedi.

İşletmeler yeniliklere açık olmalı

Güçlü altyapıları olmayan küçük işletmeler için riskli bir periyot olacağını söyleyen Çapan “Bu gelişmeler güçlü, esaslı yapılanması olmayan, öngörülü hareket etmeyen küçük ve orta ölçekli şirketler için büyük bir risk oluşturacaktır. Yenilikçi, değişen dünyaya ahenk sağlayan, anlık risk tahlili yapan, uzun vadeli planların yanı sıra ülke ve dünya gündemindeki ani değişimlere nazaran alternatif stratejiler geliştirebilen firmalar bu imtihandan daha başarılı çıkacaklar” açıklamasında bulundu.

Döviz kurlarında yaşanan artışın, mobilya kesimindeki arz-talep istikrarı ve tedarik zinciri üzerindeki tesirlerine dair değerlendirmelerde bulunan Levent Çapan “2022, hammadde tedarikinde yurtdışına bağımlı olan mobilya üreticilerinin, artan döviz kurlarından olumsuz tarafta etkilenecekleri bir yıl olacak. Personellik, tutkal, sünger, plaka maliyetlerindeki yükseliş son tüketiciye fiyat artışı olarak yansımaya devam edecektir” tabirlerini kullandı. Çapan, türlü kuvvetli şarta karşın olumlu tarafta gelişmelerin de yaşanabileceğinin de altını çizdi.

Tedarik zincirinde güçlü kontaklar önemli

“Aynı vakitte arz talep istikrarında yaşanabilecek farklılıklar da hammadde tedarik meselelerini gündeme getirebilir” diyen Zirve Home Genel Müdürü Levent Çapan “Hammaddede üreticilerinin ve öteki tedarikçilerin peşin ödeme talepleri de birçok küçük ve orta ölçekli şirketi zorlayacak bir periyodu beraberinde getirecektir” tabirlerini kullandı. Sürece hazırlıklı olmanın değerine dikkat çeken Çapan “Duruma hazırlıklı olmayan, alternatif aksiyon planları geliştirmeyen, nakit sorunu yaşayan şirketlerin üretim faaliyetlerinde aksamalar yahut durmalar gözlemlenebilir. Tedarik zincirinde güçlü ve esaslı temasları olan, muteber, daldaki dinamikleri yakından takip eden ve esnek yapılanmaları ile süratli tepki verebilen şirketler bu süreçte daha avantajlı duruma geçecekler”dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen