Cum. Eyl 20th, 2024

Başkan Büyükakın, üzere yılın her devri turizm faaliyetlerinin ağır olduğu Maşukiye bölgesinde trafik düzenlemesi yapılması için yerinde inceleme gerçekleştirdi

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kış ayları başta olmak üzere yılın her periyodu turizm faaliyetlerinin ağır olduğu ve trafik sıkışıklığı yaşanan Maşukiye bölgesinde trafik düzenlemesi yapılması için yerinde inceleme gerçekleştirdi. Kartepe Belediye Lideri Mustafa Kocaman ve AK Parti İlçe Lideri Sadık Yılmaz’ın da yer aldığı incelemede, Maşukiye bölgesini yakından ilgilendiren kavşakta çalışma yapılması talimatını veren Lider Büyükakın, “Maşukiye’nin merkezinde yapacağımız bu kavşak düzenlemesiyle birlikte trafiği rahatlatma ve parklanma konusunda da düzgünleştirme yapmış olacağız” dedi.

TRAFİK GÜVENLİĞİ SORUNLARININ ENGELLENMESİ HEDEFLENİYOR

Kartepe’nin doruğuna, turizm tesislerine ve kayak merkezine erişimleri sağlayan Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde inceleme gerçekleştiren Lider Büyükakın, Maşukiye bölgesindeki ticari işletmelerinde ağır bir trafikle müsabakasının önüne geçilmesi için yapılacak projenin ayrıntıları üzerinde bilgi aldı. Bölgede yeni yapılacak düzenlemeler ile birlikte sıkışık bir hizmet alanı içerisinde yaşanan erişim sorunlarının giderilmesi, sistemsiz ve ağır parklanmalardan kaynaklanan otopark meselesinin çözülmesi ve ana yol üzerinde yaşanan trafik güvenliği sorunlarının engellenmesi hedefleniyor.

“PARKLANMALAR İÇİN YOL KENARI PARK CEPLERİ OLUŞTURACAĞIZ”

Ulaşım Dairesi Lideri Ahmet Çelebi ve teknik grupla birlikte bölgedeki esnafla da buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç.Dr Tahir Büyükakın, “Ana yol üzerinde trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için sola dönüş yapan araçların itimatla bekleyebileceği sola dönüş cepleri oluşturacağız. Mehmet Akif Ersoy Caddesine giriş ve çıkışları sağlayacak kavşak noktaları ayrıştırılarak yaşanacak kesişmelerin önüne geçilmesini de hedefliyoruz. Mehmet Akif Ersoy Caddesinden hizmet alacak büyük otopark alanları oluşturulmuş olacak, tıpkı vakitte kısa periyodik parklanmalar için yol kenarı park cepleri oluşturacağız” açıklamasını yaptı.

“ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE SON KARARLARI VERİYORUZ”

Maşukiye bölgesindeki esnafların ve vatandaşların kavşak düzenlenmesi noktasında taleplerine bu projeyle karşılık vereceklerini tabir eden Lider Büyükakın, “Kartepe Belediyemizle birlikte ilçemizde yapılması gereken projeleri birlikte belirlemeye devam ediyoruz. Gerek vatandaşlarımızdan gerek esnaflarımızdan gerekse muhtarlarımızdan gelen tekliflere süratli bir formda yanıt veriyoruz. Alanda bugün olduğu üzere gerekli incelemeleri yapıyor ve projenin başlaması için arkadaşlarımızla birlikte son kararları veriyoruz. Durmadan çalışmaya halkımıza hizmet etmeye ve halkımızın gönlünde ki yerini bilerek insanımız için üretmeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen