Cts. May 11th, 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Ulusal Teknoloji Atağına katkı sunmak ve kenti bir teknoloji üssü haline getirmek hedefiyle kurulan E-Gençlik Ünitesi Teknoloji Atölyelerinde 2021–2022 akademik yılı süratli bir halde başladı. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ndeki üniversitelerin 16 farklı müsabaka kategorisinde 13 İHA Ekibi, 5 İnsansız Su Altı Sistemleri Kadrosu, 5 Roket Ekibi, 1 Model Uydu Kadrosu, 3 Yapay Zeka Grubu ve 3 Elektrikli Araç Takımı’nda oluşan toplam 30 Teknoloji Kadrosuna dayanak verecek. Öğrenciler ise kendi kategorilerinde hazırladıkları projeleri hayata geçirmek için teknoloji atölyelerinde çalışmaya başladı.

ÖZELLİKLE GENÇLERE YÖNELİK

E-Gençlik Ünitesi bünyesinde teknoloji alanında çalışma yapan gençleri teşvik etmek ve desteklemek gayesiyle kurulan atölyelerin Türkiye’nin geleceği açısından kıymetli olduğunu tabir eden Lider Büyükakın, “Genç mühendis adaylarına çalışmaları için gelişmiş bir teknik altyapıyı hazır hale getirdik. Ekipman altyapısı, materyal takviyesi, fiziki yer ve lojistik imkanlarımız gençlerimizin emrindedir” dedi.

GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Milli Teknoloji Atağına katkı sunmak, ülkemizin teknoloji alanında yaptığı atılımların devamını sağlamak ve Kocaeli’yi bir teknoloji üssü haline getirmek için kurdukları E-Gençlik Ünitesi yeni kuşak gençlik çalışmaları alanında yerelde oluşturulmuş birinci teknoloji gelişim projesi olduğunu tabir eden Lider Büyükakın, “Kocaeli’ndeki üniversitelerin teknoloji gruplarına eğitim, mentör dayanağı, muhtaçlık duydukları teknik ve teknolojik gereç dayanağı üzere farklı imkanlar sunuyoruz. Bu sayede katma bedeli yüksek teknoloji çalışmalarına öncülük etmiş oluyoruz. Gençlerimizin önünü açarak onlara her alanda takviye olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YARIŞMALARDA DEĞERLİ MUVAFFAKİYETLER SAĞLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi E-Gençlik Teknoloji Atölyelerinde 2020–2021 akademik yılında 8 farklı müsabaka kategorisinde 14 Teknoloji Grubu ve 234 öğrenciye takviye verildiğini hatırlatan Lider Büyükakın, “Öğrenciler kendi kategorilerinde hazırlıklarını tamamlayarak projelerini hayata geçirdi. Teknoloji Atölyelerinde Türkiye’nin ulusal teknoloji atılımına katkı sağlayacak projeleri üreten gençlerin yetişmesini hedefliyoruz. Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirecek atölyelerde “robotik ve kodlama”, “arduino ve elektrik”, “nesnelerin interneti”, “enerji teknolojileri”, “üretim ve tasarım”, İHA, Roket, “matematik ve fizik”, “siber güvenlik”, “mobil uygulama ve programlama”, “yapay zeka”, “havacılık ve uzak teknolojileri”, “nanoteknoloji” üzere birçok alanda öğrenciler yarışlara hazırlık yapıyor” diye konuştu.

TECRÜBE TRANSFERİ SAĞLANMAKTADIR

E-Gençlik Teknoloji Atölyeleri kurumsal yapısıyla mezunlar ve yeni öğrenciler ortası bilgi birikim transferinin sağlanmasında değerli bir rol üstlendiğini vurgulayan Lider Büyükakın “Yeni gelen öğrencilerimizin yeni projelere adaptasyonunu kolaylaştırıyor ve devamlılığın sağlanmasına katkıda bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencileri de proje geliştirmek için Teknoloji Atölyelerimizden faydalanmaktadır. Süreçte akademik dayanak isteyen lise öğrencileri ile üniversite öğrenci ekiplerimiz bir ortaya gelmekte ve deneyim transferi sağlanmaktadır” dedi.

TÜRK GENÇLİĞİNİN TANINIRLIĞI ARTACAK

Ülkemizin gereksinim duyduğu bilişim, elektronik, havacılık ve uzay teknolojileri alanlarında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde katkıda bulunacağının altını çizen Lider Büyükakın “Ayrıca, teknoloji atölyelerinde desteklenecek ekipler; TÜBİTAK, TURKSAT, ASELSAN, T3 (Türkiye Teknoloji Tanıtım) Vakfı, TEKNOFEST ve BAYKAR üzere saygın teknoloji kurumları tarafından düzenlenen yarışlarda değerli başarılara imza atacaklar. Ayrıyeten AUVSI-SUAS – (Association For Unmanned Vehicle Systems International – Student Unmanned Aerial Systems Competition), Shell Eco Marathon ve Formula Student üzere yurt dışında düzenlenen yarışlara katılabilecek teknoloji kadroları desteklenerek memleketler arası müsabakalarda gençlerimizin uzunluk göstermesine de katkı sunmuş olacağız” sözünü kullandı.

TEKNOLOJİ GRUPLARINA DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü E-Gençlik Ünitesi bünyesinde Teknoloji Atölyeleri Dijital Kılavuz 3 Boyutlu Yazıcı Merkezinde 2021 yılında Teknoloji Gruplarının TEKNOFEST Müsabakaları için yaptıkları İnsansız Hava Aracı (IHA), Elektrikli Otomobil, Roket, Su Altı Aracı, Model Uydu, Drone üzere aygıtlar için uzman işçilerimiz ile 14 Adet 3D Yazıcı ile 251 adet modül basıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen