Cts. Nis 27th, 2024

Apple, dün düzenlenen WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17 ve Vision Pro gibi çok merak edilen bazı ürünlerini tanıttı. Ama bunların yanında biraz gölgede kalmış olsa da, etkinliğin yıldızlarından biri hiç kuşkusuz uzun zamandır beklenen MacBook Air modeliydi.

Apple, WWDC 2023’te yeni 15 inç MacBook Air’i tanıttı. Apple, cihazın “dünyanın en iyi 15 inçlik dizüstü bilgisayarı” olacağını iddia ediyor. Bilgisayar, Apple’ın sekiz çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU ve 16 çekirdekli nöral motora sahip M2 çipiyle birlikte gelecek.

  • iOS 17 resmi olarak tanıtıldı
  • Hangi iPhone modelleri iOS 17 alacak?
  • Apple Vision Pro resmi olarak tanıtıldı

Apple, yeni Air’in en hızlı Intel MacBook Air modellerinden 12 kata kadar daha hızlı olacağını ve 18 saate kadar pil ömrü sunacağını belirtiyor.

Önceki MacBook Air modellerinde olduğu gibi, yeni 15 inçlik bilgisayar da fansız bir tasarıma sahip olacak. 2 TB’a kadar depolama alanı sunan bilgisayar, 24 GB’a kadar RAM ile yapılandırılabilecek.

Yeni model 11,5 mm kalınlığında ve Apple’a göre bu onu dünyanın en ince 15 inçlik dizüstü bilgisayarı yapıyor. Ağırlığı üç kilodan biraz daha ağır olacak. Bilgisayarda iki adet USB-C Thunderbolt bağlantı noktası (60 Hz’de 6K’ya kadar harici ekranı destekler), bir MagSafe şarj konektörü ve bir kulaklık jakı bulunuyor ve gece yarısı, yıldız ışığı, uzay grisi ve gümüş renklerde satışa sunulacak.

15,3 inç büyüklükteki LED arkadan aydınlatmalı IPS ekran beş milimetre çerçeveye, 500 nit parlaklığa ve 2.880 x 1.864 çözünürlüğe sahip. FaceTime HD web kamerası ise 1080p çözünürlük sunuyor.

Yeni modelin fiyatı 1.299 dolardan başlıyor ve önümüzdeki hafta raflarda olması bekleniyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen