Cum. May 3rd, 2024


İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Konak Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesi ile üretimini tamamladığı Beştepeler Toplumsal Tesisi’nin açılışına katıldı. Merasimde İzmir’de 5 bin konutun kentsel dönüşüm çalışmasını sürdürdüklerini söyleyen Lider Soyer, “Önümüzdeki devir için amacımız 20 bin. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız Türkiye’deki yanlış uygulamalardan çok farklı ve özgün. Kimse sizin üzerinden para kazanmayacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Konak Belediyesi tarafından inşa edilen Beştepeler Toplumsal Tesisi’nin açılışına katıldı. Konak Belediye Lideri Abdül Batur’un konut sahipliğindeki programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, CHP İzmir Vilayet yöneticileri, CHP Konak İlçe Lideri Ozan Ali İlgazi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Lideri Yalçın Cet, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tesisin inşaatına yüzde 20 oranında (6 milyon lira) takviye verdi.  

Bu tesis kentsel dönüşüm vizyonumuzun yansıması
1. Kadriye Mahallesi’nde yer alan tesisin açılışında konuşan Lider Tunç Soyer, bu bölgede yapılan kentsel dönüşümün bir eseri olarak hizmete açılan tesisin yurttaşların birçok gereksinimini karşılayacağını lisana getirdi. İzmir’de yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye’deki yanlış uygulamalardan çok farklı ve özgün olduğuna dikkat çeken Lider Soyer, “Çünkü biz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm ve mekânsal adalet unsurları üzerine inşa ediyoruz. Kentsel dönüşüm yaparken o alandaki insanları kentin öteki yerlerine gitmek zorunda bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızın doğup büyüdüğü mahalleleri kimseye peşkeş çekmiyoruz. Kentsel dönüşümü yerinde ve adil bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Dönüşüm alanlarında yaşayanların yeniden o bölgede yaşama hakkını garanti altına alıyoruz. Kentsel dönüşümü yalnızca binaların dönüşümü değil tıpkı vakitte insanların komşuluk ilgilerinin, o kentle kurdukları tarihî bağların devamını sağlayacak biçimde yürütüyoruz. Bu tesis tam da bu vizyonun bir yansıması” dedi.

Konak’ta da kentsel dönüşüm yapacağız
“İçinden geçtiğimiz ekonomik krize, yaşadığımız çok felaket ve acıya karşın bu kent için daima birlikte birçok çalışma yürüttük” diyerek kelamlarını sürdüren Lider Soyer, “Zor şartlar altında dayanışmayı uyguladık. Derler ya sakin sulardan yeterli kaptan çıkmazmış, son 4 yılda sayısız mahzuru birlikte aşarak bu kenti daha yaşanabilir hale getirmeye uğraş ettik. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmasını sürdürüyoruz. Önümüzdeki devir için maksadımız 20 bin. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama yapıyoruz. Biz kentsel dönüşümde müteahhitleri varlıklı edecek bir deva aramadık. Tam aksine İzmir’in iş insanlarını bir ortaya getirerek inşaatın yarattığı rantın direkt doğruya kooperatifler vasıtasıyla gecekondular ve kentsel dönüşüm yaşanan yerde yaşayan insanlara aktarılmasını sağladık. Velhasıl; bunu yapabilmek için de İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerini ihaleye soktuk, kamunun eliyle inşaatları yapmaya başladık, kamunun gücüyle kentsel dönüşümü yapmaya başladık. O nedenle çok sürat kazandık. Şu anda yürüttüğümüz 5 bin konutluk kentsel dönüşüm bölge bölge yürüyor. Konak Belediye Liderimle birlikte burada da yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerini Konak’ta yürütülecek kentsel dönüşümün müteahhidi haline getireceğiz. Bu ne demek biliyor musunuz? Kimse sizin sırtınızdan, tarihiniz, sizin üzerinizden ve sizin çocuklarınız üzerinden para kazanmayacak. Belediyenin kamusal gücünü sizin kentsel dönüşüm alanlarınız için kullanacağız. Bu kadar kolay bu kadar net. Sizi her daim sevmeye devam edeceğiz. Sizin menfaatleriniz, sizin yüzünüzün gülmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Daha yolun başındayız. Göreceksiniz, çok daha hoşlarını yapacağız. Biz nitekim büyük bir aileyiz. O büyük aileyi yaratan herkese şükranlarımı sunuyorum” tabirlerini kullandı.

Başkan Soyer’e teşekkür
Konak Belediye Lideri Abdül Batur ise, “Geride bıraktığımız 4 buçuk yıllık hizmet süremizde, ‘Birlikte Konak’ anlayışımızı büyüterek, tüm paydaşlarımızla Konak için çalışıyor ve üretiyoruz. İzmir’in kalbi Konak’ta her bölüme dokunan bir anlayışla hizmet ediyoruz” dedi. Tesisin 30 milyona yakın maliyeti olduğunu belirten Konak Belediye Lideri Batur, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de bize yüzde 20’lik bir katkısı var. 6 milyon üzere bir takviyeyle bu tesisin tamamlanması noktasında katkı sunan ve her vakit yanımızda olan Tunç Soyer liderime teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine Konak’taki her problemimizde takviyesinden ötürü da bir kere daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhtar ve pazarcıların lideri memnun
Sosyal tesisin yanı sıra taban katı pazar yeri olarak kullanılacak proje için kelam alan 1.Kadriye Mahallesi Muhtarı Hamdin Alpboğa ve Pazarcılar Odası Lideri Hamdin Erişen hizmetlerden ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ve Konak Belediye Lideri Abdül Batur’a teşekkürlerini sundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen