Cum. May 3rd, 2024


Türkiye’nin öncü jean ve hazır giysi markası Mavi, 1 Şubat – 31 Temmuz 2023 periyodunu kapsayan ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın birinci yarısında toplam gelirlerini %104 artırarak 8 milyar 415 milyon TL’ye çıkaran şirket, net kârını %62 artışla 1 milyar 139 milyon TL’ye taşıdı. Raporlama devrinde FAVÖK 1 milyar 887 milyon TL, FAVÖK marjı ise %22,4 oldu. 

 

Mavi denim ve lifestyle kategorilerinde %100’ün üzerinde satış büyümesi yakaladı

 

Sürdürülebilir kârlı büyümesiyle dikkat çeken şirket, yılın birinci yarısında küresel perakendede %110, toptanda %99, e-ticarette ise %80’lik büyüme gerçekleştirdi. Türkiye’de ise perakende gelirleri güçlü bir performansla %114, birebir mağaza satışları %116, e-ticaret satışları ise %95 büyüdü. 

 

Kadın ve erkekte, denim ve lifestyle eser kategorilerinde %100’ün üzerinde satış büyümesinin yanı sıra tesirli adet büyümesi de yakalayan Mavi, hem jean hem de hazır giysi pazarının genelinde hissesini artırmayı sürdürdü. Her yıl 1 milyondan fazla yeni müşteri kazanımı hedefleyen şirket, bu yarı yılda 718 bin yeni müşteri kazanarak etkin üye sayısını 6,4 milyon şahsa ulaştırdı.

 

 

“Yılsonu büyüme amacımızı üst taraflı revize ettik”

İlk yarı performansını kıymetlendiren Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, şunları söyledi: “Dünyanın öncü jean ve lifestyle markalarından biri olarak, marka konumlandırmamız, dinamik eser ve fiyat planlamamız, yüksek kalitemiz ve müşterimizi daima yeniliklerle buluşturma stratejimiz sayesinde birinci yarıda başarılı bir performans sergiledik. Artan ürün maliyetlerini yanlışsız fiyat stratejisi, faal planlama ve satın alma ile yöneterek güçlü bir brüt kar marji elde ettik. Tüketicinin Mavi’ye olan talebinin daha da artması ve buna süratle karşılık verebilecek eser çeşitliliğine sahip olmamız sayesinde tüm kategorilerde güçlü bir büyüme yakaladık, hem bayan hem de erkekte pazar hissemizi büyütmeye devam ettik. Bu başarıyı yıl sonuna kadar sürdüreceğimize olan inançla, daha evvel %75 olarak açıkladığımız 2023 yılı büyüme amacını üst taraflı %80 üstü olarak revize ediyoruz.

“All Blue. Daha Mavi. Daha Güzel. Hepimizin Mavi’si” anlayışıyla ‘en sürdürülebilir jean’i yapma’ kelamımızı tutmak üzere tutkuyla çalışıyoruz. Natural Dye ve Mavi Archive-Upcycle, bu dönem harika dizaynları en son teknoloji, özgün fikirler ve inovasyonla buluşturan tabiat dostu koleksiyonlarımız ortasındaki yerini aldı. En keyifli Mavi müşterilerini yaratmak, hem mağaza hem de online’da en uygun alışveriş tecrübesini sunabilmek üzere omni-channel uygulamalarımızı zenginleştirmeye sürat kesmeden devam ediyoruz.

 

Mavi Türkiye’nin en muteber markalarının başında geliyor

Müşterimiz ile ortamızda çok güçlü bir itimat bağı ve alaka kurabilmiş olmamız en büyük motivasyonumuz. Yılın birinci yarısında kesimler üzeri ve dallar içi tahlillerle tüketici ile markanın inanç ilgisini incelediği itimat araştırmasına* nazaran Mavi, 16 kesimden yaklaşık yüz elli marka ortasında, Türkiye’nin en sağlam markalarının başında yer aldı. Mavi’nin “güven” konusunda tüketici nezdinde en güçlü olduğu ögeler ise prestij, kalite, finansal sağlamlık, sorumluluk ve beğeni olarak ölçüldü. Yıllardır Türkiye’nin değişmeyen lovebrand’i olarak pazardaki gücümüzü artık de inançta öncü markalar ortasında seçilerek taçlandırdığımız için çok mutluyuz”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen