Paz. May 19th, 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan KOSGEB dayanaklı istihdam seferberliği binlerce gence iş kapısı açıyor. Hizmet ve ticaret bölümündeki işletmelere nefes aldıracak gelişmeye ait değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı, yeni istihdam seferberliği ile 75 bin mezuna iş imkânı sağlanacağını vurguladı. Asmalı açıklamasında, geri ödemeli sağlanacak takviyelerin faizsiz ve teminatsız olduğunu belirtti.

İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) dayanaklı Mikro ve Küçük İşletmelere Süratli Takviye Programı, binlerce gence iş kapısı açıyor. Program ile hizmet ve ticaret dalındaki işletmelere değerli katkı sağlanırken, 75 bin mezuna iş fırsatı sunulması hedefleniyor. Mikro ve Küçük İşletmelere Süratli Takviye Programı kapsamında faizsiz ve teminatsız her çalışan için 100 bin TL geri ödemeli takviye verilmesi öngörülüyor.

“Hızlı Takviye Programı’nı bir istihdam seferberliği olarak görüyoruz”

Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Müstakil Endüstrici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Lideri Mahmut Asmalı, Yeni İktisat Modeliyle paralel hâlde sunulan devlet takviyelerinin değerine vurgu yaparak, hayata geçirilen istihdam seferberliğinin binlerce gence iş imkânı sağlayacağını belirtti.

“Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz toplantılarda Yeni İktisat Modeli’nin üreticilere, sanayicilere ve yatırımcılara itimat aşıladığı bir periyoda girildiğini belirtmiştik. Yatırımcı, üretici ve sanayicilerimizin, kapasite kullanımlarının daha da artacağı, yurt içi satışlarının artış göstereceği, ihracat potansiyelinin güçleneceği, yeni yatırımlarının sürat kazanacağı ve inovatif fırsatların değerlendirileceği yesyeni bir seneye yelken açtık. Yeni istihdam imkanlarının öne çıkacağı bu periyotta, Mikro ve Küçük İşletmelere Süratli Dayanak Programı’nı bir istihdam seferberliği olarak görüyoruz. Oluşturulan program ile 75 bin gencimize iş kapısı açılacak. Bu kapsamda işletmelere de önemli bir kolaylık sağlanıyor. Faizsiz olarak geri ödemeli her çalışan için 100 bin TL üzere bir sayıdan kelam ediyoruz. İstihdamı güçlendirecek bu teşebbüs, üretim ve yatırım normlarıyla birleştiğinde iktisada direkt olumlu tarafta tesir edecektir. MÜSİAD olarak üyelerimiz ile birlikte üstümüze düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. 2022 yılını 2023 amaçlarımıza ulaşmada değerli bir basamak olarak görüyoruz. Ülkemizin güçlü yarınlara ulaşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Programa müracaat için son tarih 31 Mart

Mikro ve Küçük İşletmelere Süratli Takviye Programı’nın yeni basamağı, genç, yeni mezun ve bayan istihdamını hedefliyor. Program kapsamında işletmeler, belirlenen dallarda, 1981 ve sonrası doğumlu, daha evvel hiç çalışmamış yahut son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış yeni işçisi istihdam edebilecek.

Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleksel yahut teknik lise mezunu olan şahısları istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.

İşletmelerden, kriterlere uygun yeni bir işçisi 12 ay boyunca istihdam etmeleri istenecek. Dayanağı kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir başka kıymetli kriter de son 12 aydaki ortalama istihdamını müdafaası olacak.

Şartları sağlayan mikro ve küçük işletmeler, istihdam edecekleri her bir işçi için 100 bin lira geri ödemeli dayanak alacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 işçiye kadar bu takviyesi kullanabilecek. İşletme sahibinin yahut işe alınan çalışanın bayan olması durumunda takviye üst limiti 110 bin liraya çıkacak.

Programa 31 Mart’a kadar müracaat yapılabilecek.

Programa ait ayrıntılı bilgi için: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7579/proje-ozeti

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen