Cts. Nis 27th, 2024

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, FMCG dalında öncü olarak klasik promosyon ekosistemini dijitalleştirmek üzere hayata geçirdiği KazandıRio uygulamasını, 360 derece tüketici platformu olma vizyonuyla büyütmeyi amaçlıyor.

PepsiCo’nun‘Tüketici Odaklı’ olma vizyonuyla, kullanıcıları direkt tanıma ve irtibata geçme imkanı sunan ödüllü KazandıRio Hackathon etkinliğinde final geçekleşti. Hackquarters tarafından tasarlanan ve adesso’nun da dayanağı ile 7-9 Ocak 2022 tarihleri ortasında online gerçekleşen aktifliğe, 46 farklı kentten 279 kişi müracaat yaparken, yarışın finalinde 13 grup projesini sunma imkanı buldu.

KazandıRio Hackathon’da, yarışmacılar KazandıRio’nun yeni vizyonuna ilham verecek ‘oyunlaştırma yoluyla etkileşimi arttırma’, ‘günlük rutinlere dahil olarak kullanıcıyı elde tutma’ ve ‘yeni içeriklerle yeni kullanıcıları uygulamaya çekme’ alanlarında yaratıcı fikirler üretti.

Yarışmacı gruplar, AR teknolojilerinden günlük rutinlere, geri dönüşümden metaverse cihanına kadar uzanan birbirinden yaratıcı fikirler üreterek inovatif bakış açılarını ve fikirlerini sergileme fırsatı buldu. MVP eğitimi ve sunum tekniği eğitimi verilen gruplar ,34 mentordan takviye alarak 6 heyet karşısında sunumlarını gerçekleştirdi.

PepsiCo, adesso ve Hackquarters heyet üyeleri tarafından seçilen birinci üç proje toplam 75 bin TL’lik mükafatın sahibi oldu. KazandıRio Hackathon’da birinci olan ‘MetaRio’ grubuna 35 bin TL, ikinci olan ‘Hypersoft’ grubuna 25 bin TL, üçüncü olan ‘Beynex’ takımına 15 bin TL ödül verildi.

Uygulama geliştiricileri, yazılımcı, dizayncı profesyonelleri ve bu alanlarda savlı öğrencilerin yanı sıra ortaokul öğrencilerinin de katıldığı KazandıRio Hackathon’da ortaokul öğrencilerine ise özel teşvik mükafatı verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen