Cts. May 18th, 2024

Türkiye’de toplum sıhhatine ve sıhhat bölümüne katkı sağlayan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, 35. yılı vesilesiyle yeni mottosunu “Önce Hayat” olarak belirledi. “Önce Hayat” mottosunun yalnızca sıhhat alanında değil hayatı daha yaşanabilir kılmak için eğitimden spora, etraftan öteki toplumsal hususlara yarar üretmeyi de anlattığını söyleyen Polifarma İdare Şurası Lider Yardımcısı Vildan Kumrulu, Polifarma’nın attığı her adımla hayat için daha çok yarar sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Bu yıl 35. kuruluş yıldönümünü kutlayan, yerli ve ulusal ilaç şirketi Polifarma, mottosunu yeniledi. Kurulduğu günden bu yana beşere, hayata ve toplum sıhhatine yararlı olmak için çalışan Polifarma, yeni mottosunu “Önce Hayat” olarak belirledi. Bu mottonun çok yalın görünse de aslında hayatın içine aldığı her şeyi kapsadığının altını çizen Polifarma İdare Heyeti Lider Yardımcısı Vildan Kumrulu, “Polifarma olarak hayat kurtarma ve sürdürmeye adanmış bir kültüre sahibiz. Bunun için kurulduğumuz birinci günden itibaren ebediyen yarar yaratmaya, çalışma arkadaşlarımıza, topluma ve ülkemize her vakit en iyiyi sunmaya odaklandık. Mottomuz da insan ve toplum sıhhatinin değerini, bunun için daima gelişmek gerektiğini, sıhhat alanında emek verenlerin değerini bilmeyi anlattığı üzere hayatı daha yaşanabilir kılacak bilimi, sanatı, sporu, eğitimi, sivil toplumu ve dayanışmayı kapsıyor” dedi.

Polifarma “Polifayda” ile hayatın her alanında yarar yaratacak

Polifarma’nın DNA’sında yarar üretmenin yattığını söyleyen Kumrulu, bundan sonra hayat için daha çok yarar yaratmak maksadıyla yaptıkları tüm toplumsal sorumluluk projelerini “Polifayda” çatısı altında gerçekleştireceklerini belirtti. Kumrulu, Polifayda çatısı altındaki projeleri ise şöyle anlattı: “Eğitime yarar için TED ile iş birliği yaparak Ecz. Necdet Nuri Kumrulu burs fonunu hayata geçirdik. Tabiat, ve sanat için yarar alanında yeni projeler geliştiriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızı da yarar çalışmalarımız içerisine dahil edeceğimiz, onları iş ömrü dışında toplumsal yarar manasında da daha etkin göreceğimiz Polifayda ekosistemimiz için ise çalışmalarımız devam ediyor. Polifayda projeleri ile attığımız her adımda daha çok yarar sağlamayı amaçlıyoruz.”

“60 ülkeye markalı ihracat yapıyoruz”

Polifarma’nın 35 yılda 700’ün üzerinde jenerik ilaç geliştirdiğini; 500’den fazla ilacı Türkiye’de, 40’tan fazla ilacı Avrupa Birliği ülkelerine ve ABD’de sıhhat dalına sunduğunu söyleyen Kumrulu, “Türkiye’nin en kapsamlı ve çağdaş parenteral solüsyon üretim tesisimizi Mart 2011 prestijiyle tamamlayarak açılışını gerçekleştirdik. 2018 yılında 22 ülke olan markalı ihracatımızı 2021 prestijiyle 60 ülkeye ulaştırarak güzel bir ivme yakaladık. 2021 prestijiyle ihracatta yüzde 27 büyüme sağladık. Cirosal manada ise bir evvelki yıla nazaran yüzde 41 büyüdük. Pandemi periyodunda Avrupa ülkelerine eser göndermenin gururunu yaşadık. Turquality dayanağıyla yakın periyotta markalı ihracatımızı artırarak küresel bir marka olmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen