Cts. May 18th, 2024


Boyner, geçtiğimiz hafta sonunda faal yaşama olan tutkusunu yansıtan dinamizm dolu bir şenliğe imza attı. Kemerburgaz Kent Ormanı YBY Woods Ömür ve Aktiflik Alanı’nda 6 binden fazla kişinin iştirakiyle gerçekleşen Boyner Dynamic Fest’te ünlü olimpiyat atletlerinden beslenme uzmanlarına, hayat koçlarından spor eğitmenlerine alanında uzman birçok isim yer aldı. Dans şovları, atölyeler ve spor aktiviteleri ile renklenen şenlik iştirakçilerden büyük ilgi gördü.

Boyner Dynamic Fest, 23-24 Eylül tarihlerinde Kemerburgaz Kent Ormanı YBY Woods Hayat ve Aktiflik Alanı’nda hareket dolu anlara sahne oldu. İki gün boyunca 6 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalde spordan dansa, sağlıklı beslenmeden nefese, mindfulness’tan yogaya birçok farklı aktivite yer aldı. Alanında uzman isimler  ve sportmenler da ilham verici öykülerini iştirakçilerle paylaştı.

Streetball turnuvası, kaykay şovları, zorbing futbol, dev eller basketbol, yüz ve beden boyama üzere etkinlikler gün boyunca devam ederken Kids Zone’da ise çocuklar gün boyunca cümbüşün tadını çıkardı.

Milli Atletlerimizin Öyküleri İlham Verdi

İlham veren konuşmacılar ortasında Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk atlet ve birinci Türk bayanı unvanını alan Ultra Maraton Yüzücüsü Aysu Türkoğlu ile 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda verdiği uğraşla Bayanlar Üç Adım Atlama kategorisinde altın madalya sahibi olan Ulusal Atlet Tuğba Danışmaz da vardı. Başarılı atletlerimiz, ilham veren muvaffakiyet kıssalarını ve alanlarında merak edilen mevzuları spor severlerle paylaştı.

Adımlar da Atıklar da Yeterliliğe Dönüştü

Aktif hayatın yanı sıra şenlik boyunca sürdürülebilirlik ve uygunluk de unutulmadı. Sıhhat ve sağduyu uygulaması Help Steps aracılığı ile şenlik boyunca atılan adımlar ikiye katlanarak güzelliğe donüştü. Katılımcılar bağışladıkları 1.3 milyon adımla Help Steps uygulamasında yer alan sıhhat, spor ve eğitim alanındaki 11 sivil toplum kuruluşuna takviye oldular.

“Atıksız festival” mottosu ile yola çıkan şenlik, Boyner Gönüllüleri’nin dayanağıyla aktiflik boyunca kullanılan atıkları tekrardan toplayarak geri ve ileri donüşüm ayrıştırması yapıldı. Çalışma kapsamında 7000 plastik su şişesi geri dönüşüme gönderildi. 4,5 ton karışık atığın yüzde 70 ayrıştırması yapılarak geri dönüşümü sağlandı. 500 m2’lik vinil ileri dönüşüme gönderilirken, aktiflik sırasında operasyonel olarak kullanılan 6 ton suyun tarım sulamasına ayrılması sağlandı. Ayrıyeten şenlikte kullanılan 3600 adet çivi tekrar kullanılacak halde söküldü. 

“Boyner Dynamic Fest ile Bir Prensip İmza Attık”

Dinamizmin ve faal ömrün her vakit Boyner’in bir modülü olduğuna dikkat çeken Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan; “İyi hayat üzere herkesi etkileyen bahislerde toplumsal yarar ismine kendimizi sorumlu hissediyor ve her vakit tecrübeyle birleştirdiğimiz adımlar atıyoruz. Boyner Dynamic Fest’in ilham kaynağı da hayatın dinamik halinden beslenen bu tecrübe tutkumuz oldu. Her sahnesinde yer alan farklı aktivitelerle herkesi harekete, âlâ ve etkin yaşama davet ettiğimiz şenliğimiz birinci yılında büyük ilgi gördü. Şenliğe ağır bir ilgiyle iştirak gösteren herkese çok teşekkür ederiz.  Boyner Dynamic Fest’in ilerleyen yıllarda gelişerek devam etmesini ve her sene daha fazla bireye ulaşmayı  hedefliyoruz. Bu türlü büyük bir şenliği hayata geçirme kademesinde bize inanan, yanımızda olarak dinamizme dayanak veren iş ortaklarımıza da tekrar teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen