Per. May 2nd, 2024


Osmangazi Belediyesi’nin mesken sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı için Bursa’ya gelen birlik üyeleri ve akademisyenler, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Hisar İçi’ni gezdi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan birlik üyeleri, Bursa’nın tarihi ve kültürel kıymetlerini yerinde görme fırsatı buldu. Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, birlik üyelerine Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Hisar İçi ve Hanlar Bölgesi’ni gezdirerek tarihi mirasın korunmasına yönelik yapılan çalışmaları yerinde anlattı. Hisar’da Oruçbey Caddesi, Arkeopark hafriyat alanı ve Filiboz Mescidi projelerini inceleyen üyelere Osmangazi Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sezai Özokutanoğlu tarafından teknik bir sunum yapıldı. 

Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ndeki sanal fotoğrafın Hisar’da canlandığına dikkat çekti. Lider Dündar, Üftade Camii ve Türbesi etrafındaki kamulaştırma ve düzenleme çalışmaları hakkında iştirakçilere bilgi verdi. Tarihi Kentler Birliği üyeleri, tarihi aks boyunca gezerek Hanlar Bölgesi’ne geçerek Bursa’nın tarihi yerlerini ziyaret etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen