Cum. May 3rd, 2024


Transfer haberleri konusunda en sağlam kaynaklardan biri olarak kabul edilen, tüm dünyanın referans aldığı Fabrizio Romano, 3.3 milyonu aşan oyuncusuyla Türkiye Üstün Ligi’ne özel, birinci ve en tanınan futbol ve menajerlik oyunu Petrol Ofisi Toplumsal Lig oyuncularına özel açıklamalarda bulundu. Romano, Türkiye Muhteşem Ligi’nin yükselen grafiğini, yaz transfer devrinde gerçekleşen yıldız transferlerini ve 3 büyükleri karşı karşıya getiren transferlerin gerçek kıssalarını anlattı. Fabrizio Romano, Toplumsal Lig oyuncuları için sürpriz tüyolar da verdi.

 

Dünyanın en güzel spor habercisi olarak kabul edilen Fabrizio Romano, Petrolig Games tarafından geliştirilen Petrol Ofisi Toplumsal Lig oyuncularına gündem yaratacak flaş açıklamalarda bulundu. Edin Dzeko, Mauro Icardi ve Vincent Aboubakar’ın dönemin en çok konuşulan isimleri ortasında yer aldığını belirten Romano, bu üç ismi karşılaştırdı. 

 

Edin Dzeko, en çok hakkı yenen isimler ortasında yer alıyor

Romano, “Aboubakar çok uygun bir forvet, nitekim onu çok beğeniyorum, kusursuz bir fiziğe sahip, bu tipteki bir oyuncuya sahip olmak her ekip için çok kıymetli. Fakat Dzeko ve Icardi’nin de farklı nedenlerle büyük bir hayranıyım. Dzeko, Roma ve Inter’de Serie A’nın gördüğü en güzel forvetlerden biri oldu ve her maçta kalitesini kanıtladı. Artık genç bir oyuncu değil ancak geçen dönem Inter’deki performansına baktığımızda, her vakit birinci 11’de oynadığını görüyoruz. Inter, Şampiyonlar Ligi finaline kadar geldi, Dzeko da bu takım içinde her vakit üst seviye bir performans sergiledi, o inanılmaz bir profesyonel. Bunun yanında, Dzeko’nun Avrupa futbolunda en çok hakkı yenen isimler ortasında yer aldığını da düşünüyorum. Wolfsburg, Manchester City ve sonrasında Roma ve Inter ile başardıkları ortada. Bu yüzden Fenerbahçe taraftarlarının onu çok seveceğinden eminim. Golcü özelliğinin yanında, saha içinde ve dışında kadroya olan tesiri de çok büyük.” dedi. 

 

Mauro Icardi hayatımı değiştiren oyuncu

Fabrizio Romano kelamlarına şöyle devam etti. “Mauro Icardi hayatımı değiştiren bir oyuncu. 18 yaşındayken hakkında haber yaptığım birinci oyuncu Icardi’ydi. Çocuk sayılabilecek bir yaşta yaptığım bu haberin manası benim için çok büyük. Bu yüzden benim için Mauro Icardi çok özel bir isim ve onun büyük bir hayranıyım. O, Dzeko’dan büsbütün farklı bir tipte bir forvet. Icardi, ceza alanı içinde çok fakat çok tesirli, gol iç güdüsü de inanılmaz. Galatasaray, onu kalıcı transferle takımına katarak büyük bir iş başardı. Icardi üzere bir oyuncu için 10 milyon Euro bence epeyce âlâ bir sayı. Onun bedeli bu fiyattan çok daha yüksek olabilir.” 

 

Icardi’ye minnettarım

Galatasaray’ın Icardi transferini duyurduğu görüntüde kulüple yaptıkları iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Fabrizio Romano, “Icardi benim öykümün ve hayatımın bir kesimi, münasebetiyle Icardi’yle ilgili bahislerde ben her vakit varım. Icardi’yle ilgili birinci yaptığım haberle onun sayesinde transfer piyasasına ve gazetecilik dünyasına adım attım. Bu yüzden ona minnettarım. Bu iş birliğinin bir modülü olmak beni çok memnun etti. Aslında bu görüntü, aramızdaki bu kıssanın bahta yansıması üzere bir şey. Galatasaray taraftarlarını memnun eden bu transfer rakip grup taraftarlarını mutsuz etse de bu iş birliğinin bir grup taraftarlığından çok bir oyuncu taraftarı olmakla ilgili olduğunun altını çizmek isterim.”

 

Sezonun en flaş transferleri; Dzeko, Pepe, Tadic, Zaha ve Ziyech

Süper Lig’de bu dönemin en çok ses getiren beş transferini açıklayan Romano, “Bu beş isim ortasına katiyen Dzeko’yu dahil ederim, Nicolas Pepe de Trabzonspor’un yaptığı en değerli transferlerin başında geliyor. Pepe, Arsenal’da şanssız bir devir yaşasa da çok düzgün bir oyuncu. Yalnızca dört yıl evvel Arsenal’in, Pepe’yi transfer etmek için 80 milyon Euro harcaması da bunun bir delili. Pepe’nin Suudi Arabistan’la olan görüşmelerini biliyoruz, Arabistan’dan gelen tekliflere karşın kendisi Trabzonspor’u tercih etti. Bu listeye Dusan Tadic’i de eklemek isterim. Tadic, hem kaliteli bir oyuncu hem de liderlik vasfına sahip. Dönem başında birçok Avrupa kulübü Wilfried Zaha’nın peşindeydi. Premier Lig grupları, Lazio ve Al Nasser da onu takımına katmayı çok istedi. Bu açıdan bakarsak Galatasaray’ın Zaha transferinin büyük bir iş olduğunu söyleyebilirim. Bir öteki kıymetli isimse kuşkusuz ki Hakim Ziyech. Ziyech’in Fas ulusal grubunda yaptıkları ortada, onu bir futbol dahisi olarak tanımlayabilirim. Bu transferin de Türkiye Muhteşem Ligi için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.

 

Sosyal Lig oyuncuları flaş transferlerle bu dönem çok şanslı

Petrol Ofisi Toplumsal Lig’de yeni transferler ortasındaki takım ve kaptan tercihlerini de açıklayan Romano, “Kesinlikle kaptan tercihim Dzeko. Icardi benim için çok özel olsa da kaptan tercihimi Dzeko’dan yana kullanıyorum. Toplumsal lig takımıma gelince. Öncelikle Ziyech’i tercih ediyorum, golcü özelliği ve asistleri onu farklı kılıyor. Ayrıyeten, Fenerbahçe’nin yeni transferi Fred de çok düzgün bir oyuncu. Fred, Fenerbahçe orta alanına büyük bir katkıda bulunacaktır. Bu büyük transferler sayesinde Toplumsal Lig oyuncularının bu dönem çok şanslı olduğunu düşünüyorum, heyecan dolu bir lig onları bekliyor. 

 

Sergio Ramos, Galatasaray ve Beşiktaş’la görüştü

Sergio Ramos’un transfer döneminde Galatasaray ve Beşiktaş’la görüşmelerde bulunduğunu belirten Romano, “Ramos’un Türkiye Üstün Ligi’nde oynama mümkünlüğü önemli bir formda gündeme geldi. Transfer farklı sebeplerden ötürü gerçekleşemedi. Sergio, Galatasaray, Beşiktaş ve Suudi kulüpleriyle görüştükten sonra kalbinin sesini dinleyerek Sevilla’ya döndü. Bu kararda ailesi ve eşinin de rolü büyük.” dedi.

 

İstanbul’da Galatasaray’a karşı oynamak zor

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki bahtını da kıymetlendiren Romano, “Galatasaray şanssız bir kura çekti. Bayern Münih ve Manchester United çok güçlü takımlar. Galatasaray’ın rakipleri ne kadar güçlü olsa da İstanbul’da Galatasaray’a karşı oynamak epeyce güç. Galatasaray, ateşli bir taraftar kümesine sahip ve takımı da kaliteli isimlerden oluşuyor. Yani rakipler açısından Galatasaray maçları hiç kolay geçmeyecek. Kümenin favorileri Bayern Münih ve Manchester United olsa da Galatasaray’ın da kümede bahtı olduğunu düşünüyorum” diyor. 

 

Arda, 20 milyon Euro’dan daha bedelli bir oyuncu

Arda Güler’in Real Madrid transferine dair açıklamalarda bulunan Fabrizio Romano, Fenerbahçe taraftarlarının bu transferden yeteri kadar para kazanılmadığına dair reaksiyonlarını de yorumladı, “Konu birtakım durumlarda para olmayabilir, Real Madrid ve Barcelona üzere kulüplerden gelen teklifleri reddetmek nitekim güç. Sevilla, Ajax, Borussia Dortmund, Milan dahil olmak üzere birçok kulüp Arda Güler’i takip ediyordu. Real Madrid, Arda Güler’i transfer etmek istediğinde başka kulüplerin onu transfer etme imkanı kalmadı. Bir futbolcu Real Madrid’e gitmek istiyorum diyorsa onu durdurmak çok zordur. Lakin altını çizmeliyim ki Arda, muhtemelen 20 milyon Euro’dan daha bedelli bir oyuncu. Sonuçta, yeterli ödeme kuralları, bonuslar ve satış unsurunun de eklenmesiyle yeniden de Fenerbahçe için düzgün bir transfer olduğunu düşünüyorum. Taraftarları anlayabiliyorum, Arda kadroda ayrıldığı için hayal kırıklığı yaşadılar.

İspanyol ve Alman grupları Ferdi Kadıoğlu’nu takip ediyor

Ferdi Kadıoğlu’nun da birçok kulüp tarafından takip edildiğini açıklayan Romano, “Şu an için bu hususta somut bir gelişme yok. Eylül ayının oyuncuları takip etme vakti olduğunu biliyoruz. Sonrasında transfer piyasası hızlanacaktır. İspanyol ve Alman ekiplerinin onu izlediğini biliyorum.” dedi.

 

Galatasaray, Szymanski’ye teklif götürmedi

Szymanski transferinde Galatasaray’ın da futbolcuyla ilgilendiği söylentilerine de açıklık getiren Romano, “Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rekabet ettiği bir transfer devri yaşadık. İki büyük kulüp için bu olağan bir durum. Bu rekabet, İspanya, İtalya, İngiltere’de dünyanın her yerinde yaşanan bir şey. Galatasaray’ın futbolcuya ilgisi vardı ancak kulüp bu mevzuda ısrarcı olmadı, yalnızca muahede kaideleri hakkında bilgi sahibi olma teşebbüsünde bulundu.” biçiminde kelamlarını sürdürdü.

 

Villarreal, Fiorentina ve Olympique Marseille Livakoviç’i transfer etmek istedi

Fenerbahçe’nin Livakoviç transferiyle fark yarattığını söyleyen Romano, “Villarreal dahil olmak üzere farklı kulüpler Livakoviç’le ilgileniyordu. Villarreal, tek kaleciyle devam etmeye karar verdi ancak Livakoviç’le de bir görüşme gerçekleştirdiler. Akabinde Fiorentina da futbolcuyla ilgilendi. Sonrasında Olympique Marseille de devreye girdi ve futbolcuyla görüşmelerde bulundu ancak Livakoviç bu ekibi tercih etmedi.” dedi.

 

Trabzonspor, Pepe’yle dönemin en güzel transferlerden birine imza attı

Arsenal’in tarihindeki en kıymetli transferlerden biri olan Nikolas Pepe’nin Trabzonspor tarafından transfer edilmesini pahalandıran Romano, “Arsenal’in 80 milyon Euro’ya transfer ettiği oyuncuyu, Trabzonspor’un bedelsiz olarak vermesi Arsenal açısından olumsuz bir durum. Arsenal, takımda memnun olan futbolcularla yola devam etmek istiyor. Pepe de bu projenin bir kesimi değil. Sonuçta, Trabzonspor en güzel transferlerden birine imza attı. Pepe, hakikat bir ortamda yeteneklerini ortaya koyabilecek bir isim. Kıymetli olduğunu hissetmeye gereksinimi olduğunu düşünüyorum. Nikolas Pepe, Türk futbolu için değerli bir transfer.

 

Roberto Carlos ve Hagi, lig tarihinin en güzel transferleri

Türkiye Lig tarihindeki en güzel transfer konusunda da görüşlerini aktaran Fabrizio Romano, “Roberto Carlos ve Hagi’nin lig tarihinin en düzgün transferleri olduğunu söyleyebilirim.  Fakat benim jenerasyonum için Roberto Carlos yalnızca özel bir oyuncu değil. O, sol bek ve tarihin en yeterlisi. Bu yüzden bu iki transferin en uygunlar olduğunu düşünüyorum. Hagi, aslında efsanevi bir oyuncu. Birçok oyuncudan bahsedebiliriz lakin bu iki transferin hakikaten inanılmaz olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

 

Süper Lig, gelişmeye devam ediyor

Süper Lig’in Premier Lig, Serie A ve La Liga üzere liglerle şimdi tıpkı düzeyde olmadığını söyleyen Romano, “Transfer dönemini ve Muhteşem Lig kadrolarının yaptıkları transferleri düşündüğümüzde yıldızlarla birlikte ligin gelişimini sürdürdüğünü söyleyebilirim. Değerli oyuncuları transfer eden Türk kadroları da bunu kanıtlıyor. Türkiye’de futbola tutkuyla bağlı bir kitle var, tutkuyu parayla satın alamazsınız. Türkiye’de ligin kalitesinin artacağını ve ligin Avrupa liglerine yaklaşacağını düşünüyorum. 

 

 Fabrizio Romano kimdir?

İtalyan futbol gazetecisi Fabrizio Romano, geçtiğimiz devirde İtalya’nın en büyük yayıncı kuruluşları ortasında yer alan Sky Sport Italy’nin takımında yer almıştır.  İtalyan spor gazetesi Calciomercato, Alman tabanlı skor, maç sonuçları, istatistik, transfer haberleri, fikstür, piyasa kıymetleri üzere futbol bilgileri içeren internet sitesi Transfermarkt üzere kuruluşlarda da vazife alan Romano, The Guardian gazetesi için transfer ve futbol haberleri hakkında yazılar yazmaktadır. Fabrizio Romano, futbol transfer haberleri konusunda en bilgili ve muteber kaynaklardan biri olarak kabul edilmektedir.

 

Petrol Ofisi Toplumsal Lig nedir?

Petrol Ofisi Toplumsal Lig, Türkiye’nin birinci ve en tanınan fantezi futbol oyunudur. Klasik fantezi futbol prensibine nazaran işleyen Toplumsal Lig’de oyuncular, verilen bütçeyle Üstün Lig futbolcularından takım kurmakta ve takımlarına seçtikleri futbolcuların Muhteşem Lig’de o hafta gösterdikleri gerçek performanslarına dayanan Toplumsal Lig puanlama sistemine nazaran puan toplamaktadır. Oyuncular topladıkları puanlarla haftalık klasman, genel klasman ve turnuvalarda birbirleriyle dönem boyunca rekabet etmektedir. Toplumsal Lig Google Play ve App Store’dan indirilebilir.

 

Petrolig Games Hakkında:

Yüzde yüz Petrol Ofisi iştiraki Petrolig Games, hayatın cümbüşünü ve rekabetini herkesle buluşturan, cümbüş içerikleri sunan bir teknoloji ve oyun şirketidir. Türkiye Harika Ligi’ne özel birinci ve en tanınan fantezi futbol oyunu Toplumsal Lig’i geliştiren şirket, yeni teknolojilere yatırım yapmayı sürdürmektedir. Teknoloji ve dönüşüm odaklılık ile önümüzdeki periyotta taşınabilir cümbüş ve teknoloji alanında daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefleyen Petrolig Games, ‘yeteneği ve geleceği’ odak noktasına almaktadır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen