Cts. May 4th, 2024


İBB iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri ortasında düzenleyeceği ‘Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul’, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun çaldığı kornalarla, Arnavutköy’den başladı. “Aynen İstanbul Maratonu üzere, yıllar geçtikçe pahası artacak bir işe start veriyoruz” diyen İmamoğlu, “İki kıtayı hem koşarak hem de bisikletle koşarak geçiren bir yarışı var artık İstanbul’un. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün buna imza atan herkes, yıllar geçtikçe, ‘Ben buna imza atmıştım, içinde vardım’ diyecek” tabirlerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri ortasında düzenleyeceği “Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul”, Arnavutköy Taşoluk Mahallesi çıkışlı etabıyla başladı. 15 ülkeden, 21 gruba mensup toplam 147 sportmen, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun çaldığı kornalarla pedalları çevirdi. Yarışın başlangıç kornasını çalan İmamoğlu, toplumsal medya hesaplarından canlı yayınla hislerini lisana getirdi. “Tura başlıyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

 

“BUGÜN BUNA İMZA ATAN HERKES…”

“İstanbul’u turlayacaklar. Dünyanın farklı yerlerinde katılan 21 grup burada. Bugün Arnavutköy’deyiz, yarın Şile’de. Daha sonra Beykoz’da. Son olarak da iki kıtayı birbirine bağlayacak halde bir tıp geçişi sağlanacak ve finali Bağdat Caddesi’nde yapacağız. Pazar günü de oradayım. Ben şöyle görüyorum: Motamot İstanbul Maratonu üzere, yıllar geçtikçe bedeli artacak bir işe start veriyoruz. İki kıtayı hem koşarak hem de bisikletle koşarak geçiren bir yarışı var artık İstanbul’un. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün buna imza atan herkes, yıllar geçtikçe, ‘Ben buna imza atmıştım, içinde vardım’ diyecek. Onun için gururla, keyifle vazifesini yapan bütün kurum, kuruluşlara, bütün emeği geçen herkese, bisiklete gönül veren yöneticilere, atletlere muvaffakiyetler dilerim.”

 

YARIŞLAR 4 GÜN SÜRECEK 

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) memleketler arası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan “Tour of İstanbul”, 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Tour of İstanbul’un 4. Etabı’nda, İstanbul Maratonu’nda olduğu üzere, Avrupa ve Asya kıtaları ortasında pedal çevrilecek. Tour of İstanbul, dördüncü günündeki Halk Tipi ise, bisiklet tutkunlarını, süper İstanbul görünümü eşliğinde bir ortaya getirecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen