Cts. May 18th, 2024


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)-Umuda Tenis Turnuvası 1-8 Ekim tarihleri ortasında düzenlenecek. Nitelikli eğitime dayanak olmak isteyen istekli atletlerin katılacağı turnuva Bosphorus Tennis Club’ta yapılacak. Kadrolar, açtıkları fonzip kampanyalarıyla TEGV’li çocukların spor faaliyetlerine takviye olmak maksadıyla bağış toplayacak.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş jenerasyonların yetişmesi için Türkiye genelindeki aktiflik noktalarında nitelikli eğitim takviyesi sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çocuklarına dayanak olmak emeliyle düzenlenen “TEGV-Umuda Tenis Turnuvası” 1 Ekim’de başlıyor. 8 Ekim’e kadar devam edecek olan turnuva Bosphorus Tennis Club’ta düzenlenecek. 

 

Adesso, Bilgili Holding, Erciyas Holding, Eti Eskişehir, Eti İstanbul, Koç Healthcare, KPMG ve Yapı Kredi ekipleri turnuvaya katılarak kendilerinin yanı sıra açtıkları fonzip kampanyaları ile toplumsal etraflarından de bağış toplayacaklar. Çocukların spor imkanlarının arttırılması, tenis sporunun yaygınlaştırılması ve erişilebilir olması hedefiyle düzenlenen turnuvanın tüm geliri TEGV çocuklarının spor eğitimleri için kullanılacak. 

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir küme endüstrici, yönetici ve akademisyenin teşebbüsü ile devlet tarafından verilen temel eğitime takviye olmak maksadıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde fiyatsız eğitim takviyesi vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Konseyi tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde hala 27 vilayette 7 Eğitim Parkı, 42 Tahsil Ünitesi ve 17 Ateşböceği ile toplam 63 aktiflik noktasında çocuklara nitelikli eğitim takviyesi vermeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen