Cum. May 3rd, 2024


İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından, birincisi 2015 yılında düzenlenen Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı UniChallenge, Tech versiyonuyla beşinci sefer online olarak gerçekleşti. 11-22 Eylül ortasında gerçekleşen eğitim kampına 19 farklı kent ve 36 üniversiteden toplam 50 iştirakçi yer aldı. 

Temel gayesi mühendis adaylarına, teknoloji odaklı Dijital Pazarlama Bağlantısı dünyasını tanıtmak ve teknolojiyle pazarlama bağlantısını bir ortada kullanmayı öğretmek olan programın açılış konuşmasını IAB ismine Eğitim Yürütme Heyeti Lideri Zeynep Taptık Bilgen yaparken, BtcTurk Pazarlama Yöneticisi Eda Elif Özbek de açılışta iştirakçilerle buluştu. 

Bu yıl BtcTurk’un ana sponsorluğunda gerçekleşen program kapsamında öğrenciler dijital odaklı eğitimler alma imkânı buldu. Evyap ve Unilever’ın Meslek Sponsoru olarak takviye verdiği eğitime Publicis Group TürkiyeDestek Sponsoru olarak katkıda bulundu. Programın bu yılki tanıtım materyalleri FCB Artgroup tarafından hazırlandı. Ayrıca Eti de Memnunluk Sponsoru olarak UniChallenge Tech iştirakçilerine özel birer ikram kutusu gönderdi.

Bu yıl sarsıntı bölgesinden 8 öğrencinin de yer aldığı kampta, iki hafta boyunca iştirakçiler kesimin önde gelen isimleriyle buluştu. Ayrıyeten programın bu yılki ana sponsoru BtcTurk | Kripto verdiği brief üzerine küme projelerini hazırladılar. Sunumlar ortasında birinci 3’e giren takımlar IAB üyesi firmalarda 1 aylık staj hakkı elde etti.

Yapılan sunumlar sonucunda dereceye giren kümeler:

1.Grup:

Ayşe Simay Öz – Yıldız Teknik Üniversitesi

Ezgi Özmeriç – Eskişehir Teknik Üniversitesi

Mücahit Ölez – Düzce Üniversitesi

Ümit Alıcı – Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

2.Grup:

Berkay Esen – Yalova Üniversitesi

Burcu Çıbıkcı – Eskişehir Teknik Üniversitesi

Burcu Karagöz – Galatasaray Üniversitesi

Ege Şeker – İstanbul Sıhhat ve Teknoloji Üniversitesi

İremsu Alkızıl – Sakarya Üniversitesi

3.Grup:

Elif Hürcan – Kadir Has Üniversitesi

Melisa Karakuş – Süleyman Demirel Üniversitesi

Mustafa Ceyhun Çalışkan – Marmara Üniversitesi

Nidanur Burun – Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Onur Çakır – Fırat Üniversitesi

 

Katılımcılardan kimileri program ile görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

Ezgi Özmeriç / Eskişehir Teknik Üniversitesi:

“Unichallenge Tech benim için yeni bir alana hoş kapı oldu. Muvaffakiyet ile tamamladıktan sonra gerime dönüp baktığımda nitekim çok keyifli bir süreç geçirdiğimi görüyorum. Online olmasına karşın bu kadar interaktif ilerleyen bir eğitim görmedim sanırım. Her bir eğitimde odağım egitmendeydi ve can kulağı ile dinliyor, notlar alıyordum. Dijital pazarlama alanında kendini gelistirecekler fakat nereden başlayacaklarını bilmeyenler için bulunmaz bir altın Unichallenge. Herşey için teşekkür ederim.”

Kübra Meskenin / Karadeniz Teknik Üniversitesi:

“Bence UniChallenge bilhassa bir öğrenci için uygar yüreği ve disiplin kazanması için çok hoş bir fırsat. Ben de birçok iştirakçi üzere bu alanda çalışmak isteyen biri için olabilecek en yeterli başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bilhassa tanımadığımız beşerlerle iki haftada bir proje çıkarmaya çalışmamızı sağlamanız bize büyük bir sorumluluk hissi sağladı. UniChallenge sayesinde öğrenci de olsam iki hafta için kendimi iş hayatında üzere hissettim. Bu tecrübesi yaşama fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Melisa Karakuş / Süleyman Demirel Üniversitesi:

“Katılırken de geçmişini araştırarak girdiğim UniChallenge’da, süreç bizi ortada zorlasa dahi çok verimli, yaratıcı, bilgili, eğlenceli ve dolu dolu geçti. Girerken de keyif alacağımı kestirim etsem bile bu kadarını iddia etmemiştim. Proje sunumlarımızı bitirdiğimiz anda bir boşluğa düştük üzere oldu :))”

Onur Çakır / Fırat Üniversitesi:

“UniChallenge; her yeni sunumda vizyonunuza düzey atlatan, her bir ayrıntının titizlikle ve itinayla hazırlandığı, kendinizi bu programın akışına bırakırsanız fevkalade temaslar ve dostluklar edinebileceğiniz bir kamptır. Tadını çıkarın :)”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen