Pts. May 13th, 2024

RISE İş Paydaşlığı Programı kapsamında gerçekleştirilecek stratejik iş birliği, data merkezlerinde ısının tekrar kullanımı yahut alternatif güç kaynakları üzere sürdürülebilir tahliller geliştirmeye yardımcı olacak.

Kritik dijital altyapı ve süreklilik tahlillerinin global sağlayıcısı Vertiv (NYSE: VRT), önde gelen bir araştırma enstitüsü ve inovasyon ortağı olan İsveç’in RISE Araştırma Enstitüsü ile iş iştiraki gerçekleştirdi.

Vertiv, data merkezi sistemleri teknolojileri için platin seviyesinde girdiği bu iş iştiraki programına dahil olarak; Facebook, Ericsson, Vattenfall, ABB, LTU ve Norrbotten bölgesi üzere kurucu ortaklar ortasına katılmış oldu.

İsveç devletine ilişkin olan ve AB fonları tarafından da desteklenen RISE’daki data merkezi araştırması İsveç’in Luleå kentinde yer alıyor. Üniversiteler, sanayi ve kamu kesimiyle iş birliği yapan RISE, genel olarak sanayinin rekabet gücünü ve yenilenmesini güçlendirerek sürdürülebilir büyümeyi desteklemek maksadıyla endüstriyel araştırma ve inovasyon gerçekleştiriyor.

Vertiv, RISE ile olan iş paydaşlığı aracılığıyla; çalışma sonuçlarına ve uzmanlara erişim sağlayan bir bilgi merkezi test ortamı olan Altyapı ve Bulut Araştırma ve Test Ortamı’nın (ICE) yanı sıra RISE tarafından ortaya konulan yayınları ve uygulamaları destekleyecek, küçük araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılacak.

İş birliğinde ortaklara sağlanan en kıymetli bedellerden biri; data merkezi modülleri, iklim ve ısı kutuları, rüzgar tünelleri, edge ve sıvı soğutma test yataklarından oluşan büyük ölçekli test ortamı ile simülasyonları ve kavramları; data toplama ve tahlil için uygulanan şovlar ve testler noktasına götürme yeteneği olarak öne çıkıyor.

Vertiv CTO’su Stephan Liang, mevzuyla ilgili olarak, “RISE, uygulamalı araştırmalarda teknoloji liderliğini üstleniyor. Bu da onları Vertiv için kusursuz bir iş ortağı yapıyor. Bu iş iştiraki, sanayiyi sürdürülebilir büyük ölçekli bulut bilgi merkezleri, kurumsal ve edge uygulamalarda yeni bir çağa yönlendirmemize yardımcı olacak” dedi.

“RISE, Avrupa genelinde sürdürülebilirliği sağlamada önder bir rol oynuyor. Vertiv, data merkezi kesimi ve daha fazlası için ileriye dönük mühendislik tahlilleri sağlamak için ülkü bir pozisyona sahip” diyen Vertiv EMEA Lideri Giordano Albertazzi de kelamlarını şöyle sürdürdü: “Veri merkezleri, dijital altyapının kritik bir modülü. Verimlilik ve sürdürülebilirlik, kesim için güçlü bir odak noktası ve giderek da fazla kıymetli hale geliyor. Yeni teknolojilerin, sistem tahlillerinin ve bileşenlerinin piyasaya çıkmadan evvel tasarlanması, geliştirilmesi, test edilmesi ve doğrulanması gerekiyor. RISE ile iştirakimizin bunun büyük bir kesimi olduğunu görüyoruz.”

Vertiv, birebir vakitte bölgesel ısıtma için 90-95°C besleme suyu sıcaklığına ulaşmayı hedefleyen son fizibilite çalışmasıyla; un kurdu, dikey tarım, biyokütle kurutma yahut bölgesel ısıtma sistemleri üzere çeşitli uygulamalar için data merkezlerindeki atık ısıyı kullanan çoklu RISE ısı geri kazanım teşebbüslerini de destekliyor. Vertiv ve RISE’ın üzerinde çalıştığı öteki projelerden kimileri ortasında yük dengeleme, data merkezlerinin ve tüm bileşenlerinin tam hayat döngüsü değerlendirmeleri, homomorfik şifreleme makine tahsili, otonom dijital altyapı ve kendi kendini düzgünleştiren sistemler, yakıt hücreleri, son kullanıcılar için dijital karbon sayacı, ısının tekrar kullanımı ve döngüsel ekonomiyi destekleyen yeni soğutma prosedürleri ve termal idare sistemleri yer alıyor.

RISE ICE Data Merkezi Yöneticisi Tor Björn Minde, mevzuyla ilgili olarak, “Endüstriyel gereksinimlere daha yakın olmak istiyoruz ve bir paydaşlık kurmak; diyaloga ve direkt ikili iş birliği gerçekleştirmeye yardımcı oluyor. Bu biçimde ortaklarımızla birlikte fikir liderliğimizi geliştirmeye devam edebiliriz” dedi.

RISE ile yapılan iş birliği Vertiv’in sürdürülebilirlik ve daha geniş Çevresel, Toplumsal ve Yönetişimsel (ESG) alanda yaptığı bir dizi ilerlemenin en son kesimini oluşturuyor. Vertiv, Sürdürülebilir Dijital Altyapı İttifakı (SDIA) ve Avrupa Data Merkezi Birliği’nin (EUDCA) bir üyesi ve Avrupa Komisyonu’nun 2030 yılına kadar iklim açısından nötr bilgi merkezleri maksadına ulaşmak emeliyle İklim Nötr Data Merkezi Paktı’na katkıda bulunuyor.

Vertiv ve RISE, tıpkı vakitte data merkezlerine güç sağlamak için düşük karbonlu yakıt hücresi gelişimine öncülük eden E2P2 Teknoloji Konsorsiyumu’nunüyeleri ortasında yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen