Cum. Eyl 20th, 2024

ViewSonic, Hatay’da faaliyet yürüten Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nin “Tayvan Sinemaları Türkiye ile Suriye Ortasındaki Hududu Aydınlatıyor” başlıklı açıkhava sinema gösterimleri projesine takviye verdi. Tayvan Dışişleri Bakanlığı ve Reyhanlı Belediyesi işbirliğiyle finanse edilen Merkez’in düzenlediği gösterimlerde, ViewSonic’in LS850WU lazer projeksiyon aygıtlarıyla beş hafta boyunca bölgede yaşayan Suriyeli göçmenlere ve Hataylılara bağımsız Tayvan sinemalarından örnekler sunuldu.

Dünyanın önde gelen görsel tahlil sağlayıcılarından ViewSonic, görsel ve işitsel eser uzmanlığını bir toplumsal sorumluluk projesiyle birleştirdi. Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nin düzenlediği ve Tayvan Kültür Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen “Tayvan Sinemaları Türkiye ile Suriye Ortasındaki Hududu Aydınlatıyor” başlıklı açıkhava aktifliğiyle, kültürlerarası etkileşimin sinema aracılığıyla sağlanması hedeflendi. Beş hafta boyunca, haftada 3 gece gerçekleşen gösterimlerde seyirciler; Tayvan kültürü, aile bağları ve etraf üzere bahislerde çekilmiş bağımsız Tayvan sinemalarını izleme imkanı buldu.

Kültürel etkileşim için büyük bir fırsat

Türkiye’nin Suriye ile hududunu paylaşan ve son 10 yılda yerinden edilmiş insanların akınına uğrayan Hatay’da faaliyet gösteren Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi; Suriyeli göçmenler ve Hataylılar için eğitim ve öğretime dayanağın yanı sıra sosyokültürel etkileşimi de sağlamayı amaçlıyor. Merkez; insanların öğrenme, dünyayı keşfetme ve bunu yaparken de eğlenme fırsatı yakalayabilecekleri bir güçlendirme ve eğitim yeri olarak faaliyet yürütüyor.

Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nin Kurucu Yöneticisi ve Baş Mimarı Dr. Chen-Yu Chiu, açıkhava sinema gösterimleriyle izleyicileri günlük hayatın zorluklarından biraz da olsa uzaklaştırmayı amaçladıklarını belirterek, “Etkinliğimiz, bu bölgede yaşayan insanların sinemalar aracılığıyla Tayvan kültürü hakkında bilgi edinmeleri için bir fırsat sunarken, bizleri birbirine bağlayan ortak temaları yansıtması açısından da epeyce kıymetli bir proje” dedi.

ViewSonic eğitime takviyesini sürdürüyor

Bir dünya markası olan ViewSonic, aktifliğe toplumsal sorumluluk yaklaşımıyla sunduğu takviyeyle kültürler ortası etkileşime verdiği ehemmiyeti de bir sefer daha göstermiş oldu. ViewSonic LED Ekran ve Projeksiyon Aygıtları İş Ünitesi Lideri Dean Tsai, markanın LS850WU lazer projeksiyon aygıtlarıyla gösterilen sinemaların izleyenleri,dünyanın diğer bir yerinde geçen kıssalarda kendilerini bulmalarına imkan tanıdığını vurgularken, “Her türlü eğitime takviye vermeye ve tahlillerimiz aracılığıyla insanlara yardım etmeye kararlıyız. İnsanların olağan yaşama dönmelerine yardımcı olmaktan ve dünyanın sıradan ile harika ortasındaki farkı görmesi için ilham vermekten memnunluk duyuyoruz” sözlerini kullandı.

Merkezi ve aktifliği kıymetlendiren Reyhanlı Belediye Lideri Mehmet Hacıoğlu ise şunları söyledi: “Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi, bölgemizde yaşayan beşerler için maharet ve eğitim sağlamak konusunda şimdiden kıymetli bir kaynak haline geldi. Belediye olarak, sanat yoluyla kültürler ortası etkileşim yaratan bu aktiflikten dolayı büyük heyecan duyduk. Merkez’in gelecekte de bunun üzere heyecan verici kültürel tecrübeler sunmasını umuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen