Cts. May 4th, 2024


Kış soğukları bastırmadan sonbahar aylarında kombilere yaptırılacak bakım ile soğukları meselesiz ve tasarruf yaparak atlatmak mümkün. Periyodik bakımlar aygıtın ömrünü uzatırken, verimli çalışan aygıtlarla doğal gaz kullanımı azalıyor. Baymak, eylül ve ekim aylarında yetkili servisleri aracılığıyla özel fiyatlarla kombi bakım hizmeti sunuyor.  

Havaların serinlemeye başlamasıyla kış için hazırlıklar da hızlanıyor. Kış aylarında aile bütçelerinin en değerli kalemlerinden birini de ısıtma oluşturuyor. Fakat hem konforlu ve inançlı ısınmayı sağlamak hem de maliyetleri düşürmek kimi kolay tedbirlerle mümkün. Bu tedbirlerin başında da kombi bakımı geliyor. Türkiye’de bilhassa konut ve küçük iş yerlerinin ısıtılmasında kombiler birinci sırada yer alıyor. İklimlendirme kesiminin öncü markası Baymak, eylül ve ekim ayları boyunca yetkili servisleri aracılığıyla özel fiyatlarla kombi bakım hizmeti sunuyor.  

“Bakımı yapılmayan kombiler can ve mal tehdidine yol açabiliyor”

Mükemmel müşteri tecrübesini temel unsurlarından biri olarak benimseyen iklimlendirme bölümünün öncü markası Baymak, kış aylarında çok daha fazla kullanılan kombilerin bakımının yapılmasının kıymetine dikkat çekiyor. Bakımı yapılan kombi, azamî randımanla çalışıyor. Böylelikle gerektiği kadar ısıtmayan ve bakımsızlıktan randıman kaybına neden olan meseleler ortadan kalkar ve yakıt faturalarına olumlu bir katkı sunuyor. Bakımı yapılmayan kombiler yalnızca yüksek doğal gaz faturalarına değil, can ve mal tehdidine de yol açabiliyor. Bu aksiliklerin önüne geçebilmek için kombi bakımını aksatmamak gerekiyor.

Sağlıklı bir bakım için yetkili servis tercihi kritik

Kombilerin bakımını yaptırmak aygıtın ömrünü de uzatıyor. Böylelikle kış dönemi boyunca muhtaçlık duyulan ısınma ve sıcak su gereksinimi sıkıntısız bir biçimde karşılanabiliyor. Tüketicilerin en çok dikkat etmesi gereken hususların başında ise sağlıklı bir bakım için kesinlikle kullandıkları markanın yetkili servislerini tercih etmeleri geliyor. 

5 yılda bir tesisat paklığı de yaptırılmalı

Öte yandan yerlerin ısıtma soğutmasında en kıymetli bahislerden biri ısı yalıtımı. Her binanın imkânları doğrultusunda ısı yalıtımı yaptırması hem sağlıklı ısıtma ve soğutma hem de daha az güç tüketimi için son derece kıymet taşıyor.  

Baymak, kombi bakımı konusunda ise şu tekliflerde bulunuyor: 

  • Kış dönemi öncesi aygıtınıza kesinlikle bakım yapılmasını öneriyoruz. Bir öteki deyişle en az yılda bir defa kombi bakımı yaptırılmalı.
  • Tüm modüllerin işlevsel olarak denetim edilerek temizlendiği bakım çalışması için en uygun devrin eylül ve ekim ayları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. 
  • Bakımları kesinlikle yetkili servislere yaptırın. Bakım için gelen bireylerin yetki evraklarını isteyin, kurumsal firma anlayışına bağlı olarak kılık kıyafet ve kullandıkları evraklarda ilgili firma logoları olup olmadığını denetim edin.
  • Bir kombi bakımı ortalama 40 dakika sürüyor. Bakım için gelen grubun kombinin iç ve dış tüm ekipmanlarını denetim edip etmediğine dikkat edin. 
  • Kombi bakımının yanı sıra tesisat paklığı yaptırmak da aygıtların ve sistemin ömrünü uzatır, inançlı ve verimli kullanım sağlar, yakıt tasarrufunu arttırır.   
  • Tesisat paklığı yapılmazsa sistem suyunda çok kirlenme ve borularda tıkanma meydana gelebilir. Bu da hem radyatörlerinizin gerektiği üzere ısınmasını önler hem de sisteminizin ömrünü kısaltır. Kombide bakım dönemi bir yılken tesisatta 5 yıldır. Bu sebeple kombi bakımının yapılmasının yanı sıra tesisat paklığı yapılması da son derece kıymetlidir. 
  • Bakımın yanı sıra güç tüketimini düşürmek isteyenler oda termostatı da kullanabilir. Oda termostatı yanlışsız kullanım ile ısı tasarrufu sağlayabilir.

BAYMAK HAKKINDA:

50 yılı aşkın esaslı bir geçmişe sahip Baymak, Tepeören’de toplam 60.000 m2 alan üzerinde, iki üretim üssü ile faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden olan Baymak’ın Türkiye genelinde, 1000’e yakın bayisi, 2100’den fazla satış noktası ve 1500’ün üzerinde servis teknisyeni bulunmaktadır. 700’ün üzerinde çalışanı ile her vakit ileri teknoloji ile üretim yapmayı hedefleyen Baymak, 2013 yılı itibariyle %100 BDR THERMEA Küme şirketi haline gelmiştir. BDR Thermea Kümesi, Baxi (ingiltere), De Dietrich (Fransa) ve Remeha (Hollanda) şirketlerinden oluşan, Türkiye, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Hollanda’da bulunan üretim üsleri ile Avrupa’nın 3. dev kümesi olarak 70 ülkede etkin ticaret yapan öncü bir Hollanda firmasıdır. Baymak/BDR Thermea; ısıtma, soğutma, yenilenebilir güç, su ısıtıcıları ve su teknolojisi kategorilerinde üretim, satış, ihracat ve ithalat yapmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen