Sal. May 21st, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yarımada bölgesinde yaşayan yurttaşların İZSU hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için Güzelbahçe’de hizmet ofisi açtı. Merasimde konuşan Lider Soyer, “Son yüzyılın en fevkalâde şartlarını yaşamamıza karşın İzmir’in kaynaklarını son derece titiz biçimde kentimizin refahını artırmak ve hakça paylaştırmak için kullanıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerinde ve süratli hizmet anlayışı ile Yarımada bölgesine hizmet edecek İZSU Hizmet Ofisi’ni açtı. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi içerisinde bulunan İZSU Genel Müdürlüğü 3. Bölge İşletmeler ve Bakım Tamirat Dairesi Başkanlığı Hizmet Ofisi’nin açılış merasimine İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Güzelbahçe Belediye Lideri Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Lideri Ali Engin, Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin, Menderes Belediye Lideri Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.
Açılış merasiminde konuşan Lider Tunç Soyer, “Ülkemizin nadide kurumlarından biri olan İZSU Genel Müdürlüğü, en kıymetli ömür kaynağımız olan suyumuzu; en yanlışsız halde elde etmek, kullanmak, arıtmak ve tekrar tabiata kazandırmak için İzmir’in her yerinde olduğu üzere Yarımada bölgesinde de yatırımlarını sürdürüyor” dedi.

Yarımada’da İZSU süreçleri için adres artık Güzelbahçe
Vazifeye geldiği birinci günden beri öncelikli bahislerinden birinin İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmek olduğunun altını değerle çizen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “İZSU Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz 3. Bölge İşletmeler Dairesi Başkanlığı’mız; Menderes’in kıyı bandı, Çeşme, Karaburun, Urla ve Seferihisar’daki hemşerilerimize hizmet verecek. Bölgede yapacağımız ve devam eden yatırımların takibi ve uyumunu sağlayacak. Güzelbahçe’deki yeni hizmet binamız sayesinde, Yarımada’da yaşayan vatandaşlarımız İZSU süreçleri için artık kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak; tüm süreçleri, yerinde ve süratli biçimde gerçekleştirebilecek” dedi.

İZSU dünyadaki öncü kurumlardan biri olacak
İZSU çalışmalarının dört gayesi olduğunu tabir eden Lider Tunç Soyer, “Birincisi, İzmir’de yaşayan herkese, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak. İkincisi; atık suların tabiata ziyan vermeden toplanmasını, arıtılmasını ve tekrar kullanılmasını sağlamak. Üçüncüsü; İzmir derelerinin ve Körfez’in, ekosistem temelli idaresini sağlamak. Dördüncüsü ise; kurumsal kapasiteyi güçlendirerek İZSU’yu su idaresi konusunda, dünyadaki öncü ve yenilikçi kurumlarda biri haline getirmek” diye konuştu.

Kaynaklarımızı titiz bir biçimde kullanıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik krizin tesirlerini azaltmak için dayanışma faaliyetlerini yürütürken öbür yandan da kamu yatırım ve hizmet alımı maliyetlerini, halka yansıtmamak için büyük bir direnç sergilediğini belirten Lider Soyer, şunları söyledi:
“Son yüzyılın tahminen de en inanılmaz şartlarını yaşamamıza karşın tüm hemşerilerim bilsin ki İzmir’in kaynaklarını; kentimizin refahını artırmak ve hakça paylaştırmak gayesiyle son derece titiz biçimde kullanıyoruz. Her kuruşun hakkını veriyor ve hemşerilerimize verdiğimiz kelamları bir bir yerine getiren çalışmalara imza atıyoruz. Aslında tam da bu sayede yatırımlarımız için dünyadan kredi bulabiliyor, kelam verdiğimiz yatırımları gerçekleştirecek finansmanı temin edebiliyoruz. Bu prestijle, İzmir’in suyunu gereksinimi olan herkese ve gelecek kuşaklara yetecek biçimde yönetmek gayesiyle 7 gün 24 saat emek veren çalışma arkadaşlarıma çok yürekten teşekkür ediyorum.”

El ele en üstün hizmeti sizlere vereceğiz
Güzelbahçe Belediye Lideri Mustafa İnce, “İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz ile birlikte yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hem Yarımada bölgesine hem de Güzelbahçelilere hizmet vermek için İZSU yatırımları tarafından bu hizmet ofisinin Güzelbahçe’ye katkı sağlayacağını biliyoruz. Birlikte, el ele, ısrarla en üstün ve en âlâ hizmeti sizlere vermeye devam edeceğiz” halinde konuştu.

Yarımada’ya yakışan hizmet
Yarımada bölgesine ulaşım kolaylığı sağlaması sebebiyle Güzelbahçe’de hizmete alınan 3. Bölge İşletmeler ve Bakım Tamirat Daire Başkanlığı, İZSU’nun farklı hizmetlerini birleştirerek vatandaşların merkeze gitmesini önleyip, süreçlerini daha yakından yürütme imkanı sağlayacak. Ayrıyeten Atatürk Kültür Merkezi içerisine bulunan İZSU Veznesi eski yerinden taşınarak, Daire Başkanlığı çatısı altında hizmet vermeye başladı.

Yarımada’ya 3 yılda 415 milyon liralık yatırım
İZSU, İzmir’in her köşesinde olduğu üzere Türkiye’nin en değerli turizm bölgelerinden Yarımada’yı korumak ve geliştirmek maksadıyla projelendirdiği yatırımlarını, tüm gücüyle sürdürüyor. Yarımada’nın kalkınması için hazırlanan projeler kapsamında Menderes kıyı bandı, Çeşme, Urla, Seferihisar ve Karaburun ilçelerine; 2019 yılından bu yana toplamda, 415 milyon liralık yatırım yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen