Cts. May 18th, 2024


Kemer Belediyesi’nin takviyeleriyle Kemer Sanat Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte, Aşık Veysel Anadolu’ya iz bırakan yapıtlarıyla anıldı.

Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan şenliğe, Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Belediye Lider Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Tıraş ile Ferhan Fidan, Kemer Sanat Platformu Lideri Şahin Gümrü, Sanat Direktörü Hüseyin Poyraz ve vatandaşlar katıldı.

Türk Halk Ozanı Aşık Veysel’in hayat kıssası ve kendisiyle ilgili anılar ve anekdotların anlatıldığı şenlikte, Nida Ateş, İlyas Şimşek, Nesrin Bilal, Erhan Kocamanoğlu, Yüksel ve İbrahim Bilgenoğlu sahne aldı.

Sanatçılar, yaklaşık 4 saat süren şenlikte lisanlarda pelesenk olan ve Anadolu’da büyük izler bırakan Aşık Veysel’e ilişkin yapıtları seslendirdi. Hoş bir akşam geçiren vatandaşlar, vakit zaman türkülere eşlik etti.

Festival sırasında apansız bastıran yağmur nedeniyle kısa bir orta verilen şenlik, yağmurun dinmesinden sonra kaldığı yerden devam etti.

 

Başkan Topaloğlu’ndan zeybek

Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, şenlikte seslendirilen bir Aşık Veysel yapıtında zeybek oynadı. Lider Topaloğlu’nun zeybeği, şenliğe katılan vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Başkan Topaloğlu, şenlik sonrasında yaptığı konuşmasında, şenliğin çok hoş olduğunu belirterek, şenliğe katılan vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Festivalde seslendirilen Aşık Veysel yapıtlarıyla “çok uzaklara gittiklerini” söz eden Lider Topaloğlu, “Festival sahiden çok hoş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin yüreğinde bir Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi var. 27 Ekim’de Kemerlilerin oluşturduğu bir orkestra Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında bir konser verecek. 28 Ekim’de Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası sanatçı Bora Duran ile bir konser verecek. 29 Ekim’de ise Haluk Levent Kemer’de sahne alacak. Kutlamalar kapsamında yapılacak olan konserlerimize ve fener alayımıza herkesi davet ediyorum.” dedi. 

Festival sonrası Lider Topaloğlu, sanatkarlara Kemer tablosu ikram ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen