Per. May 2nd, 2024


29 EKİM CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI 

Beylikdüzü Belediyesi’nin, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilciliği ile birlikte düzenlediği ‘29 Ekim Cumhuriyet Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası’ tamamlandı. İki gün süren ve 6 farklı kategoride toplam 320 atletin uğraş ettiği turnuvada dereceye giren sportmenler, kupa ve madalya ile ödüllendirildi. ‘29 Ekim Cumhuriyet Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası’na mesken sahipliği yapmanın memnunluğunu yaşadığını söz eden Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Biz, Beylikdüzü’nde cumhuriyetin bize kazandırmış olduğu fazilet ve faziletlerden asla vazgeçmeden, Atatürk’ün yolunda işler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilciliği iş birliğiyle Cumhuriyet’in 100. yılına özel ‘29 Ekim Cumhuriyet Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası’ düzenledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı aktiflikleri kapsamında Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşen turnuvada dereceye giren atletler, Beylikdüzü Belediyesi tarafından derecelerine nazaran kupa ve madalya ile ödüllendirildi.
İki gün süren turnuvanın kapanış ve ödül merasimine; Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Esmer, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Vilayet Temsilci İstek Öney, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilcisi Nihat Pamukçu, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından 2022 yılının en yeterli memleketler arası başhakemi seçilen İsmet Arvit ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“Atatürk’ün yolunda işler yapmaya devam edeceğiz”

‘29 Ekim Cumhuriyet Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası’na mesken sahipliği yapmanın memnunluğunu yaşadığını tabir eden Lider Çalık, “Bu iş birliğinden ötürü satranç federasyonumuza ve temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum. Satranç zordur, strateji gerektirir. Evlatlarımızın sezgilerini geliştirir. Evlatlarınızla en az sizin kadar gurur duyduğumuzu ve onlara çok güvendiğimizi bilmenizi isterim. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. yılını daima birlikte kutlayacağız. Biz, Beylikdüzü’nde cumhuriyetin bize kazandırmış olduğu fazilet ve faziletlerden asla vazgeçmeden, Atatürk’ün yolunda işler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Son cinsin açılış atılımını yaparak çabayı başlatan Lider Çalık, çocuklarını Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bekleyen ailelerle de bir müddet sohbet etti. 

Dereceye giren sportmenler ödüllendirildi 

Altı tıp üzerinden düzenlenen ve çekişmeli anlara sahne olan turnuvada Türkiye’nin dört bir yanından gelen 320 atlet gayret etti.  Turnuvada her kategoride dereceye giren atletlere toplamda 30 bin TL mükafatın yanı sıra kupa, madalya ve çeşitli armağanlar verildi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen