Cts. May 4th, 2024


1963 yılında Marmara Çeşidi olarak başlayan, 1966 yılında memleketler arası nitelik kazanarak 1968 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi (TUR), bir sefer daha dünyaca ünlü bisiklet ekiplerini Türkiye’nin doğal ve tarihi hoşlukları içinde bulutlara yakınlaşan şiddetli etaplarında ve yeşil ile mavinin iç içe olduğu, kıtaları buluşturan rotada ağırlamaya hazırlanıyor.   

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın takviyeleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi kapsamında fotoğraf müsabakası düzenleniyor. 

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Fotoğraf Vakfı iş birliği ile düzenlenecek fotoğraf yarışının içeriği; 8-15 Ekim 2023 tarihleri ortasında gerçekleştirilecek 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi boyunca Alanya’dan İstanbul’a 8 etaptaki çabanın ve alakalı aktivitelerin fotoğraflanmasına yönelik olacak.

 

2023 yılında birinci defa düzenlenecek “58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Çeşidi Fotoğraf Yarışması”nın konusu; tertibin gerçekleştiği güzergahta bisiklet yarışı esnasında yahut tıpkı gün bisikletçilerin geçişi öncesinde/sonrasında ÇEŞİT ile ilgili anların fotoğraf karelerine dönüştürülmesini kapsıyor. Yarışanlar, seyirciler, hazırlıklar, takviye verenler, ödül merasimleri, etkinlikler üzere bisiklet yarışı etrafındaki bütün aktiviteler fotoğraf yarışının konusu olacak. 

 

Türkiye’de ikamet eden, amatör yahut profesyonel, fotoğrafa meraklı 18 yaş üstü herkese açık, ulusal bir yarışma olan “58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi Fotoğraf Yarışması”na katılacak olan fotoğrafçılar bisiklet çeşidi güzergâhı üzerinde 8-15 Ekim tarihleri ortasında çektikleri fotoğraflar ile müsabakaya katılabilecekler.  Cep telefonu, drone, aksiyon kameraları, 180, 360 derece kayıt aygıtları üzere imaj kaydı yapan aygıtlar ile çekilen fotoğraflar ve HDR (high dynamic range) çekilen fotoğraflar yarışa kabul edilecek. 

 

 

Yarışmaya katılmak isteyen fotoğrafçılar, çektikleri fotoğrafları Türkiye Fotoğraf Vakfı’nın yarış platformu olan https://www.turkiyefotografvakfi.org/ sitesine yükleyecek. Yarışa son iştirak tarihi 18 Ekim 2023Çarşamba günü olacak.  Sonuçlar, 23 Ekim 2023Pazartesi günü açıklanacak. 

 

“58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi Fotoğraf Yarışması” tek bir kategoriden oluşuyor. Her iştirakçi, en fazla 5 adet renkli yahut siyah beyaz fotoğrafla iştirak sağlayabilecek. 

“58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi Fotoğraf Yarışması” Mükafatları: 

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Çeşidi Fotoğraf Yarışması’nda 1.lik mükafatı 25.000 TL, 2.lik mükafatı 15.000 TL, 3.lük mükafatı 10.000 TL olacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu özel mükafatı 7.500 TL olarak belirlendi. En fazla 3 yapıtın 4.000 TL Mansiyon mükafatı kazanacağı “58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Çeşidi Fotoğraf Yarışması”nda 20 eser de sergilenme hakkı kazanacak. 

“58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi Fotoğraf Yarışması” Heyet Üyeleri: 

  • Mehmet Sedat FIRAT (Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcisi)
  • Murat Gür (Fotoğraf Editörü)
  • Nevzat Yıldırım (Anadolu Ajansı)
  • Prof.Dr. H. Ozan Bilgiseren (Akademisyen)
  • Yücel Çakıroğlu (Spor Fotoğrafçısı)

Bisikletin tutkusu, hoşlukları, anıları, öyküleri “58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi Fotoğraf Yarışması” ile unutulmaz fotoğraf karelerine dönüşecek…

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen