Çar. May 1st, 2024


Anadolu Efes’in toplumsal yarar projelerine Altın Pusula’dan iki ödül!

 

Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır toplumsal hayatın içinde olan Anadolu Efes, Mavi Sahne ve Gelecek Turizmde projeleriyle Altın Pusula’da iki farklı mükafata layık görüldü. Alternatif tiyatrolara sahne imkânı sunarken, üniversite öğrencilerine de uygun fiyatlı bilet avantajı sağlayan Mavi Sahne platformu Heyet Özel Ödülü’nü aldı. Lokal kalkınma ve bayanların güçlenmesini odağına alan, Türkiye’nin birinci sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde ise Süreklilik/Sürdürülebilirlik Kategorisi’nde Altın Pusula’nın sahibi oldu. 

 

Türkiye Halkla Münasebetler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla Bağlar Ödülleri’nde en başarılı irtibat projeleri açıklandı. Anadolu Efes’in 16 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iştirakinde yürüttüğü Gelecek Turizmde Programı, Süreklilik/Sürdürülebilirlik Kategorisi’nde Altın Pusula mükafatına layık görüldü. Türkiye’nin birinci sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde, dört mevsim 12 ayı kapsayacak sürdürülebilir turizm modelleri oluşturma, lokal kalkınmayı destekleme, bayanları ve bayan girişimcilerin güçlenmesine katkıda bulunma amaçlarıyla 16 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Kültür-sanatı 36 yıldır kesintisiz destekleyen Anadolu Efes’in, sanatı sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak gayesiyle hayata geçirdiği Mavi Sahne, Altın Pusula Heyet Özel mükafatına layık görüldü. Mavi Sahne, 2018 yılından bu yana sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemeye ve başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm sanatseverleri kaliteli üretimlerle buluşturmaya devam ediyor.

 

 

Anadolu Efes Hakkında:

54 yıllık seyahati boyunca toplumsal hayatın içinde bir kurum olan Anadolu Efes, Barth Report’a nazaran üretim hacmi bakımından dünyanın en büyük 10’uncu, Avrupa’nın ise 5’inci bira şirketi pozisyonunda bulunuyor.  Kurulduğu günden bu yana kesiminde pek çok birincisi gerçekleştiren şirket, 70’ten fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile de birebir vakitte Türkiye’den dünyaya açılan sayılı kurumlardan biri. Faaliyette bulunduğu dalın gelişimine katkı sunarken, içinde bulunduğu topluma bedel katmayı da öncelikleri ortasında gören Anadolu Efes, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı gelecek kuşaklara karşı bir sorumluluk olarak görüyor. Bu kapsamda, sürdürülebilir turizmden sürdürülebilir tarım ve etrafa, spordan kültür sanata ve girişimciliğe kadar birçok alanda sürdürülebilir modeller yaratarak gerek çevresel gerekse toplumsal ve kültürel gelişime katkı sunacak çalışmalar yürütüyor. 2010 yılından bu yana da milletlerarası GRI standartlarını temel alan sürdürülebilirlik raporları aracılığıyla yol haritasını şeffaflıkla paylaşan Anadolu Efes, 2023 yılında birinci entegre raporunu yayımladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen