Çar. May 1st, 2024

Apple, mağazalardaki iPhone’ları kutular açılmadan önce güncellemenin bir yolunu keşfetti. Bu yeni yöntem, insanların iPhone’larını ilk kez açtıkları anda bir işletim sistemi güncellemesini indirmeleri gerekmesinden kaynaklanan bazı sorunları önlemeye yardımcı olabilir.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On haber bülteninde bildirdiğine göre Apple, perakende mağazalarında satış öncesi iPhone’lardaki yazılımı güncellemek için yeni bir sistem planlıyor. Gazeteci, şirketin “mağazanın üzerine iPhone kutularını yerleştirebileceği yatak benzeri özel bir cihaz geliştirdiğini” açıklıyor. Bu sistem iPhone’u kablosuz olarak açabilir, yazılımını güncelleyebilir ve ardından tekrar kapatabilir. Gurman, tüm bunların telefonun paketi açılmadan gerçekleşebileceğini söylüyor.

Gazeteci şu ana kadar şirketin bu yeni süreci yıl sonundan önce devreye sokmasını bekliyor. Aynı zamanda bu, Apple için yılın en yoğun dönemi olan yılbaşı sezonunda daha sorunsuz satışlara ve cihazların kurulumlarına da yardımcı olabilir.

Şirket, mağaza içi cihaz kurulumu sunduğundan dolayı, iCloud verilerini aktarmadan önce bir iPhone’u daha yeni bir sürüme güncellemek zorunda kalmamak, kullanıcıların telefonlarının hazırlanması için mağazada kalma sürelerini azaltmalarını da sağlayacak. Örneğin iPhone 15’i ele alalım. Apple, cihazı piyasaya sürmeden önce iOS 17.0.3’ü kullanıma sundu. Bu yüzden mevcut iPhone sahipleri, iCloud verilerini aktarmadan önce yeni telefonlarını bu sürüme güncellemek zorunda kaldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen