Çar. May 1st, 2024

Giriş seviyesi iPhone 15’in oldukça iyi bir cihaz olduğuna şüphe yok. iPhone 15 Pro Max ise şu an için piyasanın en iyi iPhone modeli.

Ama Apple, iPhone 15’lerin piyasaya çıkışından sonra da iPhone SE 3, iPhone 13 ve iPhone 14 modellerinin satışına devam ediyor. Eğer yükseltme yapmak için aceleniz yoksa, bu eski modelleri bir kenara bırakabilir ve iPhone SE 4’ü beklemeyi seçebilirsiniz. Zira iPhone SE 4’ün, tüm bu eski modellerden daha iyi bir seçenek olacağı iddia ediliyor. Yeni bir habere göre telefon, büyük bir tasarım değişikliği ve buna uygun olarak yükseltilmiş özellikler sunacak.

iPhone SE 4 hakkında çok sayıda çelişkili haber gördük. En son çıkanlardan bazıları Apple’ın iPhone SE 4 için sevilen iPhone 11’in kasasını seçtiğini iddia etti. Ardından SE projesinin tamamen rafa kaldırıldığını söyleyen haberler çıktı. Son zamanlarda ise, iPhone SE 4’ün iPhone 14 tasarımını temel alabileceğini duymaya başladık.

MacRumors’un son yayınladığı habere göre, iPhone SE 4 gerçekten de iPhone 14’ün bir varyasyonu olacak. Kod adı “Ghost” olan telefon, Face ID çentiği, OLED ekran ve düz kenarlı metal çerçeve ile tamamlanmış bir ekran tasarımına sahip olacak.

OLED panel iPhone 14 ekranının bir türevi olarak karşımıza çıkacak. Eğer doğru ise iPhone SE 4, LCD iPhone’ların sonunu getirecek. iPhone SE 3, Apple’ın serisinde geleneksel bir tasarıma ve LCD panele sahip tek iPhone’u.

Dahası, iPhone SE 4 birkaç önemli değişikliği daha beraberinde getirecek. Telefonun alt kısmında iPhone 15 modellerinde olduğu gibi bir USB-C bağlantı noktası bulunacak. Ayrıca iPhone 15 Pro’nun Eylem düğmesi de yan tarafta yerini alacak.

Kamera söz konusu olduğunda Apple’ın 48 megapiksel çözünürlüklü tek lensli bir kamera sistemi düşündüğü bildiriliyor. Haberde Apple’ın bu arka kamera tasarımı için iki ana kategoride gruplandırılabilecek beş tasarım üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

iPhone SE 4’ün hangi işlemciyi kullanacağı belli değil, ancak Apple genellikle iPhone SE telefonlarında mevcut en yeni A serisi çipleri kullanıyor. Apple’ın iPhone SE 4 için iPhone 14 Pro / Max ve iPhone 15 / Plus’a güç veren A16 Bionic’i yeniden kullandığını görmek şaşırtıcı olmaz. Ancak bu sadece bir spekülasyon.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen