Per. May 2nd, 2024


Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Arzum Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası ile kutladı  

Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’nın 15 yıldır aralıksız bir halde sponsorluğunu üstlenen Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını Arzum Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyona finali ile kutladı. “Kadınların Her Atağı, Cumhuriyetin Karesi” mottosunda Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ve Arzum mesken sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonanın birincisi Ceren Tırpan olurken, Arzum sponsorluğunun 15. yılı kapsamında 17 bayan atlete “Satrançta Fark Yaratan Kadınlar” mükafatı verildi. 

 

Cumhuriyeti ataklarıyla ileri taşıyan bayan satranç atletleri 15 yıldır aralıksız destekleyen Arzum, Cumhuriyetin 100. yılını, Türkiye’nin bayanlarına yakışır bir şampiyona ile kutladı. 16–22 Ekim’de, İzmir Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Arzum Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası finallerinde Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın atlet dokuz cins boyunca kıyasıya uğraş etti. 22 Ekim 2023 Pazar günü düzenlenen ödül merasiminde şampiyona birincisi Ceren Tırpan, şampiyona ikincisi WIM Hayale İsgenderova ve şampiyona üçüncüsü WCM Elif Zeren Yıldız, mükafatlarını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Lideri Gülkız Tulay’ın ellinden aldı. 

 

Düzenlenen ödül merasimine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Evvelki Devir Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Türkiye Satranç Federasyonu Lideri Gülkız Tulay, Çeşme Belediye Lideri Ekrem Oran, Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray, İzmir Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Murat Eskici, atletler, veliler ve basın mensupları katıldı.

 

Bütün imkanlarımızla satranç atletlerinin yanındayız”

Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, “Bakanlığımızın bütün imkanlarıyla satranç atletlerimizin yanındayız. Pascal’ın şu kelamlarını belirtmek istiyorum, ‘Satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur.’ Bu sporda meslek yapmak büyük muvaffakiyet ve burada sizlerle birlikte olmanın memnunluğunu yaşıyorum. Hepinize tekrar muvaffakiyetler diliyorum” sözlerine yer verdi. 

 

Cumhuriyetimizin 100. yılını bayanlarımızın başarısı ile kutlamak istedik”

Şampiyonanın ödül merasiminde konuşma yapan Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray, “Arzum olarak bayan satranç atlet sayısının her geçen gün artması için Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası sponsorluğumuzu 15 yıldır aralıksız bir biçimde sürdürüyoruz. Bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna özel “Kadınların Her Atılımı, Cumhuriyetin Karesi” mottosuyla düzenlediğimiz şampiyona ile Cumhuriyetimizin 100. yıllını, bayanlarımızın başarısı ile kutlamak istedik. Cumhuriyet bayanlarının ve bayan satranç atletlerinin her an ardında olduğumuzu belirterek böylesi kıymetli bir tarihi ölümsüzleştirmek istedik. Bayanlarımızın atacağı her adımın, yapacağı her atağın Cumhuriyetimizi ileri taşıyacağı kanısı temelinde; genç jenerasyonların, bayan satranç atletlerimizin muvaffakiyetlerini kendilerine örnek almasını amaçladık. Şampiyonamızın yanı sıra sponsorluğumuzun, hayalleri ve yapmak istedikleri konusunda birçok bayana cüret verdiği inancındayız. Aldığımız dönüşler bu inancımızı kanıtlıyor ve motivasyonumuzu artırıyor. Şampiyonada gayret eden birçok bayan satranç sportmen, tahminen de hiç tanımadığı onlarca bayana rol model olacak. Birçok küçük kızımızın satranca başlamasına vesile olacak. Rol modeli başarılı bir satranç atleti olan bayanlarımız, istediğinde neler başarabileceğini, yapılmaz denilenleri yapabileceğini herkese gösterecek” diye konuştu.   

 

Türk satrancının yükselişinde bayanların imzası var

2023 Arzum Türkiye Satranç Şampiyonası’nda ödül alan tüm atletleri tebrik eden Türkiye Satranç Federasyonu Lideri Gülkız Tulay, “Türk satrancının yükselişinde bayanların imzası var” dedi. Satrancı Türkiye’de geliştirmek için büyük sorumluluk üstlendiklerini belirten Tulay şöyle konuştu:

 

“Türkiye Satranç Federasyonu’nun, 2012 yılında, birinci bayan lideri oldum. Büyük sorumluluğumuz ve de maksadımız vardı: Türkiye’deki genç kızlarımıza rol model olabilmek ve Türkiye’de satranç sevgisini büyütmek. Altyapıya yaptığımız yatırımlarla büyüdük. Bugün bunu gururla da söylüyorum ki başardık. Türkiye satrancı seviyor. Dünyada Türk satrancı, Türk yıldızlarının başarısı konuşuluyor. Lisansı atlet sayısında 1 milyon 200 bin atletimizle tüm spor kollarının önündeyiz. Düşünün 2012 yılında 189 bindi bu sayı. Bayan sportmen sayımız ise 47 bin civarındaydı. Artık ise 400 bine yaklaşan lisanslı bayan atlet sayısı ile de tüm spor kollarının önündeyiz. Satranç büyük bir aile. 24 bin 800 bayan antrenörümüz ve 3 bin 230 bayan hakemimiz var. Unvanlı bayan sayımız her geçen gün artıyor. Avrupa’nın örnek ülkesiyiz. Gururla izlediğimiz bayan ustalarımız var, gençlerimiz turnuvalarda rüzgâr estiriyor. Arnavutluk’ta düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda, 6 Avrupa şampiyonluğu, 4 gümüş, 5 bronz olmak üzere kazanılan 15 madalyanın 5’inde ve “Türkiye Avrupa’nın en başarılı ülkesi” unvanında onların imzası var. Sayısız şampiyonada varlar. Türk satrancının muvaffakiyet öyküsünde biz varız. İdare heyetimizde 6 bayan üyemiz var.  Federasyonumuzda her üç çalışanımızdan birisi bayan. Muvaffakiyet öykümüzü büyütmek için çalışıyoruz. Yol arkadaşlarımızın, sponsorlarımızın bu başarıda hissesi büyük. Arzum ile Türkiye’nin en itibarlı satranç şampiyonalarından “Türkiye Bayanlar Şampiyonası’nı” 15 yıldır birlikte hayata geçiriyoruz. Onlara bize güvendikleri için tekrar teşekkür ediyoruz. Daha yeterlisi için bir arada çaba edeceğiz. Genç kızlarımızın hayatına ‘satranç’ ile dokunabilmek, ülkemize gurur hikayelerini kazandırmak için çalışacağız. Arzum ile iş birliğimizin 15. yılı kapsamında ödül alan tüm atletlerimizi tek tek yürekten kutluyorum.”

Arzum sponsorluğunun 15. yılında, ”Satrançta Fark Yaratan Kadınlar” mükafatları kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda Aldıkları Muvaffakiyetler ile Fark Yaratan Bayan Sportmenler WFM Zeynep Çiftçi, Selin Torun, Zeynep Acar, WCM Elifnaz Akat, WCM Işıl Can ve Arya Aydoğan, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Azmiyle Zorluk Tanımayan Bayan Sporcu” mükafatlarını, WCM Elif Zeren Yıldız, Masal Budumlu, WCM Dila Baloğlu, Hena, Karadaş, Beren Kalyoncu, Beren Nisa Karabaş aldılar. “Olimpiyat Heyecanında Ülkemize Birincileri Yaşatan Bayan Sporcular” kategorisinde WFM Gülenay Aydın, Hatice Aslı Muştu, Elifnaz Akat ödül aldılar. “Arzum Türkiye Bayanlar Şampiyonası’nda En Fazla Şampiyon Olan Sporcu” ödülünün sahibi WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu olurken, “Satrançta Çabasıyla Pürüz Tanımayan Sporcu” ödülünün sahibi ise WCM Handenur Şahin oldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen