Cum. May 3rd, 2024


AY YAPIM’DAN BÜYÜK MIPCOM BAŞARISI

 

AY İMAL DÜNYANIN EN DEĞERLİ İÇERİK FUARI MIPCOM’A 

DAMGASINI VURDU

 

Uluslararası dizi bölümünü bir ortaya getiren dünyanın en kıymetli içerik fuarı MipCom 2023’e birçok kıymetli imale imzasını atan Ay Yapım, yeni projeleri ve dünya satışlarıyla damgasını vurdu. 

 

Birbirinden başarılı dizileriyle yalnızca Türkiye’de değil yurtdışında da milyonlarca seyirciye ulaşan Ay Yapım, her yıl dünyanın dört bir yanından dizi bölümünün önde gelen şirketlerini Cannes’da bir ortaya getiren MipCom’da bu yıl da kıymetli mutabakatlara imza attı. 

 

Ay Yapım’ın ikinci dönemiyle salı akşamları ekrana gelen, başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın yer aldığı ‘Aile’ dizisi Mipcom’da 80’den fazla ülkeye satılarak bir rekora imza attı. ‘Aile’ dizisinin lisanslandığı yerlerin ortasında Porto Riko, İspanya, Arjantin, Şili, İsrail, Romanya, Slovenya, Makedonya, Karadağ, Honduras, Bulgaristan, Hırvatistan ve Arnavutluk’un yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) bağlı ülkeler, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) ile ABD (Hispanik) de yer alıyor.

 

Uluslararası pazarlarda büyük ilgi gören üretimlere imza atan Ay Üretim, MipCom 2023’de Latin Amerika’nın dev medya şirketi Globo’yla da bir muahedeye imza attı. Bu mutabakat kapsamında, Globo’nun yayınlandığı devirde yalnızca Brezilya’da değil tüm Latin Amerika’da büyük bir fenomen haline gelen ‘Avenida Brazil’ dizisi Ay Üretim tarafından Türkiye’ye uyarlanacak. 2012 yılında %82’lik share oranı ile hem Brezilya’da hem de milletlerarası seviyede büyük bir muvaffakiyet elde eden ve büyük yankı uyandıran ‘Avenida Brazil’ dizisiyle Türkiye ile Brezilya ortasında birinci uyarlama muahedesi imzalanmış oldu. Çocukluğunda üvey annesi tarafından planlanmış bir komplonun sonucunda her şeyini kaybeden Nina’nın adalet arayışını anlatan dizi yayınlandığı periyotta tüm Latin Amerika’da büyük ilgi görmüştü. 

 

Türkiye’nin milletlerarası pazarda kıymetli rol oynayan şirketlerden biri olarak dünya devi Globo ile de birinci muahedeyi yapan Ay Üretim CEO’su Kerem Çatay “Bu fenomen dizinin birinci milletlerarası uyarlamasını yapacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Şimdiden söyleyebilirim ki dünyada bir kere daha dolanıma girecek olan bu dizi ve güçlü şirketlerin birlikteliğinden doğan bu yeni atılım, gelecekte öbür fırsatların da aralanmasına sebep olacak” cümleleriyle paydaşlığı Mipcom TV fuarında duyurdu. 2024 yılında hayata geçecek projenin memleketler arası dağıtımını da Türk içeriklerini dünya çapında muvaffakiyetle tanıtan Madd Entertainment üstlenecek. 

 

Ay Yapım’ın fuarda ayrıyeten daha evvel ortalarında İspanya, İtalya, İsveç ve Portekiz’in yanı sıra Orta ve Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Orta Doğu bölgelerinde 100’den fazla ülkeye ihraç ettiği, başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yer aldığı, Ece Yörenç’in senaryosunu yazdığı başarılı üretimlerinden ‘Cesur ve Güzel’ dizisinin de Fransa’nın önde gelen televizyon kanallarından M6‘da yayınlanacağı da duyuruldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen