Sal. May 21st, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” kabul edilen Neşet Ertaş için Doğu Kışla’da özel bir aktiflik düzenledi. Vefatının 11. yılında “Bozkırın Tezenesi”nin en sevilen türküleri Kocaelililer için yorumlandı. Büyükşehir, Kocaeli Kent Kurulu, Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Platformu tarafından düzenlenen aktifliğe Körfez Belediye Lideri Şener Söğüt, Kocaeli Kent Kurulu Lideri Ali Korkmaz, Büyükşehir Koordinatörü Hasan Ayaz, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

TÜRKÜLER DAİMA BİRLİKTE SÖYLENDİ

Türkmen/Abdallık kültürünün ve müzik geleneğinin son büyük temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı hakkında bir görüntü gösterimiyle başlayan konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konser alanını dolduran kalabalık türkülere daima birlikte eşlik etti. Hareketli türkülerin de seslendirildiği konserde iştirakçiler unutulmayacak bir gece yaşadı. 

 

TÜRKÜLERİYLE ANILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Kurulu, Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Platformu, Kocaeli Niğdeliler Derneği, Kocaeli Yozgatlılar Derneği, Kocaeli Kırşehirliler Derneği, Kocaeli Çankırılılar Derneği, Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Gölcük Kırıkkaleliler Derneği, Kocaeli Eskişehirliler Derneği, Kırşehir Tahsil Gençliğine Yardım Derneği birlikteliğinde düzenlenen anma programında Neşet Ertaş’ın birbirinden hoş türküleri sanatkarların güçlü yorumları ile Kocaelililere his dolu anlar yaşattı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen