Cts. May 11th, 2024


Nilüfer Belediyesi, Çaylı Mahallesi’nde hizmete soktuğu kantar ile bölgedeki çiftçilerin ürünlerini tartma konusundaki meselelerini tahlile kavuşturdu.

Nilüfer Belediyesi ziraî çalışmalara verdiği takviyeyle kırsal bölgelerdeki çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Çiftçilerin bilhassa hasat periyodunda eserlerini tartmak için ihtiyacı olan kantar Nilüfer Belediyesi tarafından Çaylı Mahallesi’ne kuruldu. 16 metre uzunluğunda ve 80 ton yük tartma kapasitesine sahip kantar, Çaylı Ziraî Kalkınma Kooperatifi’nin denetiminde çiftçinin hizmetine sunuldu.

Bölge halkının etkin olarak kullandığı kantarın yalnızca Çaylı Mahallesi’ne değil, başta Konaklı olmak üzere etraftaki öteki yerleşim yerlerine de hizmet verdiğini söz eden Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, “Bunlar küçük ayrıntılar fakat çiftçimiz için önemli ayrıntılar. Kâfi ki çiftçimiz topraktan uzaklaşmasın, artan maliyetlerden bunalıp üretmekten vazgeçmesin. Biz herkesi üretime teşvik etmek için elimizden gelen dayanağı vermeye devam edeceğiz” dedi.

Hizmetin kendileri için büyük bir gereksinimi karşıladığını tabir eden bölgedeki çiftçiler ise, evvelden yaz aylarında kavun, karpuz, buğday üzere hasat edilen eserleri tartmak için özel firmalardan takviye istediklerini ve çok zorluk çektiklerini belirterek, Nilüfer Belediyesi’nin desteği sayesinde bu meseleden kurtulduklarını vurgulayıp, Lider Erdem’e teşekkür ettiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen