Çar. May 8th, 2024


CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BEŞİNCİ GÜNDE SEYİTGAZİ’DE

“Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi” Bursa, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir merkezin akabinde Seyitgazi’ye  ulaştı. Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük çabasının zaferini kutlamak üzere Mudanya Mütareke Binası önünden başlatılan yürüyüşte 283kilometre tamamlandı. 
Mudanya Belediye BaşkanıHayri Türkyılmaz’ı Bilecik’te Belediye Lideri Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük’te Belediye Lideri Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Eskişehir’de Odunpazarı Belediye Lideri Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Lider Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, CHP vilayet ve ilçe idare heyeti üyeleri karşıladı. Cumhuriyet meşalesini taşıyan sportmenler Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin 283 kilometrelik güzergahı geçti.  
Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, “Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük uğraşının zaferini kutluyor, birlik ve beraberlik içinde gururla yürüyoruz. Adımlarımız, Cumhuriyetimizin temel bedellerini korumak, sonsuza dek yaşatmak, daha aydınlık bir geleceğe daima birlikte ulaşmak için” sözlerini kullandı. Yürüyüş, 28 Ekim’de Anıtkabir ziyaretiyle son bulacak. 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen