Cum. May 3rd, 2024


Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı kapsamında 12-29 Ekim tarihleri ortasında düzenleyeceği etkinlikler, 8.Beylikdüzü Heykel Sempozyumu ile başladı. Sempozyumun açılış merasiminde konuşan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Bu sempozyumun sonunda Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır yapıtlara sahip olacağız. Beylikdüzü’ne kıymet katan bu 5 yapıtı, ilçemizin en hoş yerlerinde sergileyeceğiz” biçiminde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında 12-29 Ekim tarihleri ortasında sempozyumlardan sinema gösterimlerine, söyleşilerden konserlere varıncaya kadar düzenleyeceği etkinliklerden birincisi olan 8.Beylikdüzü Heykel Sempozyumu başladı. Sanatkarların yüklü olarak “metal” gereçlerden eserler ortaya koyacağı sempozyum kapsamında; Burak Ayazoğlu, Büşra Kara, Emrah Önal, Gizem Sezen Özçelik ve Şenol Bora 12-24 Ekim tarihleri ortasında sanatlarını Beylikdüzü’nde icra edecek. Sempozyumun sonunda ortaya çıkan eserler, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Galeri Bedri Rahmi Stant Salonu’nda “Cumhuriyet’in 100. yılı Sergisi” ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Çalık: Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır işler yapmak zorundayız

Sempozyumun açılış merasiminde konuşan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Yaptığımız her şeyi Beylikdüzü Aklı ile yapıyor, bu kenti geleceğe hazırlıyoruz. Beylikdüzü Heykel Sempozyumu ile 2014 yılından bu güne, 19 farklı ülkeden 55 sanatkarımız yapıtlarını Beylikdüzü’ne ikram etti. Bu sempozyumda da Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır yapıtlara sahip olacağız. Beylikdüzü’ne paha katan bu 5 yapıtı, ilçemizin en hoş yerlerinde sergileyeceğiz. Sanatın düzgünleştirici gücüne her daim inanan biriyim. Ulusal birlik ve beraberliğimizin gelişmesinde sanatın ve sanatkarın çok değerli bir yeri var. Toplumu daha âlâ bir geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kentlerin yeterli olma halleri vardır. Beylikdüzü sanatıyla, yeşil alanları ve kültür merkezleriyle düzgün olma halinin en hoş yansımasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır işler yapmak zorundayız. Bu misyonla hareket ediyoruz” sözlerini kullandı.

Eserler “Cumhuriyet’in 100. yılı Sergisi” ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak

Aynı vakitte Beylikdüzü Aşık Veysel Hoş Sanatlar Lisesi mezunu olan heykeltıraş Büşra Kara ise konuşmasında, “Beylikdüzü Aşık Veysel Hoş Sanatlar Lisesi mezunlarından biri olarak burada olmak benim için çok özel. Cumhuriyet’in 100.yılında bu sempozyuma katılmak hepimiz için çok pahalı. Yapabildiğimiz en güzel heykelleri yapacağız” sözlerine yer verdi. Sempozyumun açılışını birinci kaynağı atarak yapan Lider Mehmet Murat Çalık, heykeltıraşlarla tek tek sohbet ederek teşekkürlerini sundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen